CHP’li Karaboğa çiftçiye seslendi: Çektiğin zulüm artık son bulacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mardin Milletvekili Adayı Şükrü Karaboğa, "Traktörün ve tarımsal desteklerin artık haczedilmeyecek ve çektiğin zulüm artık son bulacak. Sen ekeceksin ki biz büyüyeceğiz." dedi.

Politika 6.05.2023 07:03:00 0
CHP’li Karaboğa çiftçiye seslendi: Çektiğin zulüm artık son bulacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mardin Milletvekili Adayı Şükrü Karaboğa, Mardin’de çiftçilerin sorunlarının olduğunu belirterek “Sulama kanallarının tamamı bir an önce tamamlanacak. Elektrik problemin çözülecek. Traktörün ve tarımsal desteklerin artık haczedilmeyecek ve çektiğin zulüm artık son bulacak. Sen ekeceksin ki biz büyüyeceğiz. Biz büyüyeceğiz ki sen kazanacaksın.” dedi.

CHP Mardin Milletvekili Adayı Şükrü Karaboğa, saha çalışmalarını sürdürüyor. Esnaf, çiftçi ve vatandaşlarla bir araya gelen CHP’li Şükrü Karaboğa, Kızıltepe Hububat ve Ticaret Merkezini ziyaret etti. Hububat esnafının sorunlarını dinledi, esnafa projelerini anlattı.

Çiftçinin çektiği zulmün son bulacağını kaydeden Şükrü Karaboğa, “Kızıltepe Hububat ve Ticaret Merkezinde Başkan  Mehmet Şerif Öter eşliğinde çiftçi ve esnaf kardeşlerimizi ziyaret ettik. Mezopotamya Ovasında dünyanın en kaliteli ve besin değeri en yüksek olan hububatları yetişebilmektedir. Böylesine güzel bir coğrafyada tarımın Dünyadaki başkenti Türkiye olması gerekirken maalesef hala temel sorunlarımız çözülememekte aksine daha da artmaktadır. Bizler bir karış toprağımız bile boşta kalmasın diye çabalarken çiftçimiz haklı olarak; elektriğim kesilecek mi, mahsul fiyatları düşecek mi, zarar edecek miyim gibi temel sıkıntılarla uğraşmaktadır. Şunu hepimiz bilmeliyiz. Tarım olmadan sanayi olmaz. Sanayi olmadan ihracat olmaz. İhracat olmadan ekonomi düzelmez. Bu piramitteki ilk basamak tarımdır. Tarımın sorunları çözmek de bizim görevimizdir. Sana sözüm olsun çiftçi kardeşim. Sulama kanallarının tamamı bir an önce tamamlanacak. Elektrik problemin çözülecek. Traktörün ve tarımsal desteklerin artık haczedilmeyecek ve çektiğin zulüm artık son bulacak. Sen ekeceksin ki biz büyüyeceğiz. Biz büyüyeceğiz ki sen kazanacaksın.