CHP’li Kılınçaslan: İnsanlarımızın ölmesine gerek yoktur

CHP il başkanı Mehmet Kılınçaslan “Biz birbirimize yardım etmek için bazı şeyleri yerine getirebilmek için insanlarımızın ölmesine gerek yoktur” dedi.

Politika 28.02.2023 16:56:00 0
CHP’li Kılınçaslan: İnsanlarımızın ölmesine gerek yoktur

Cumhuriyet Hareket Partisi’ne katılım sağlayan vatandaşlara hitap eden Mardin CHP il başkanı Mehmet Kılınçaslan “Biz birbirimize yardım etmek için bazı şeyleri yerine getirebilmek için insanlarımızın ölmesine gerek yoktur” dedi.

Mardin’de Cumhuriyet Hareket Partisi’ne Adalet ve Kalkınma Partinden geçiş yapan üyeler ile Mardin CHP il başkanı Mehmet Kılınçaslan bir araya geldi. 15 kişinin geçiş yaptığı Cumhuriyet Hareket Partisi Mardin’de güç kazanmaya devam ediyor. Üyeler ile bir araya gelen Kılınçaslan, “Biz birbirimize yardım etmek için bazı şeyleri yerine getirebilmek için insanlarımızın ölmesine gerek yoktur. Bizler ölmeden bu ortamı sağlayabiliriz. Bu ülke güçlüdür. Güçlü olmak milletimizin yapısında vardır” şeklinde konuştu.

Mehmet Kılınçaslan hedeflerinin güçlü parlamenter sistem olduğunu belirterek, “biz CHP olarak bu düzeni değiştirmeye talibiz. Bizim temel hedefimiz güçlü parlamenter sistemdir. En azından halkımız vekillerine, örgütlerine ulaşabilme seçeneği olacaktır. Halkın iradesi tecelli edecektir. Kuşkusuz bu ülkenin sorunları vardır. Temel çözüm gereği TBMM’dir. Herkesin temsil ettiği bir yer olacaktır. Biz birbirimize yardım etmek için bazı şeyleri yerine getirebilmek için insanlarımızın ölmesine gerek yoktur. Bizler ölmeden bu ortamı sağlayabiliriz. Bu ülke güçlüdür. Güçlü olmak milletimizin yapısında vardır. İnsanların kültüründe duygularında biz bunu gördük. Birbirini tanımayan insanların bir arada olma duygusu, yardıma koşma duygusu vardır” dedi.

Kılınçaslan böylesi bir dayanışma için insanların ölmesine gerek olmadığını belirterek, “onun için biz bu felaketi de atlatacağız. Toplumun temel dinamikleriyle beraber kuşkusuz her evden deprem bölgelerine yardımlar ulaştırılmıştır. Küçük veya büyük bir ekmek bile ulaştırılmıştır. Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından yardımlar geldi. Bu dayanışmayı sergileyebilmek için insanların ölmesine gerek yoktur. Kadınlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız ve yaşlılarımız farklı yapılarda olsa bile bir araya gelme duygusu vardır. Bu bizim toplumun temel dinamiğinde vardır. İşte bugün bu dinamiği sağlamak için buradayız. Bizi kabul ettiğiniz için evinize kabul ettiğiniz için sizlere teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.