Çiftçilerin bayramı tarlada geçiyor

Fıstık tarlasında damlama sistemi borularını döşeyen çiftçi Hasan Damar, bayram seyran dinlemeden çalıştıklarını söyledi.

Yaşam 25.05.2020 11:47:42 0
Çiftçilerin bayramı tarlada geçiyor

Kızıltepe´de çiftçiler fıstık tarlasında çalışarak bayram seyran dinlemeden üretime katkı sunmaya devam etti. Fıstık tarlasında damlama sistemi borularını döşeyen çiftçi Hasan Damar, bayram seyran dinlemeden çalıştıklarını söyledi.

 

Kızıltepe ilçesine bağlı Hacı Hasan Köyünde çiftçiler korona virüs tedbirlerini alarak Ramazan Bayramında  fıstık tarlasında çalışmaya devam etti. 20 dönümlük arazide 2 yıl önce fıstık fidesi diken çiftçiler, sıcakların başlamasıyla birlikte sulama yapmak için hazırlıklara başladı. Damlama sistemi borularını elleriyle döşeyen çiftçiler bu işlemin ardından 2 yaşındaki fıstık fidanlarını sulamaya başlayacak.

 

/resimler/2020-5/25/1151162437056.jpg

Bayramda da çalışmaya devam ettiklerini ifade eden çiftçi Hasan Damar, ?Hacı Hasan Köyünde oturuyorum. Biz ne bayram dinliyoruz ne seyran. Gördüğünüz gibi tarlamızda fıstık tarlamızda çalışıyoruz. Sulama sistemi hortumlarını döşüyoruz. Gördüğünüz gibi bizde ne bayram var ne seyran var sıcaklığın altında çalışıyoruz. Sıcaklığın derece 35-40 dereceyi buluyor şuanda sıcağın altında çalışıyoruz? dedi.