Çocukların kitap isteğini Kaymakam Yüzer yerine getirdi

Kızıltepe Cumhuriyet Ortaokulu Öğrencileri okul içerisinde bir kütüphane açtı. Ancak öğrencilerin rafları kitapsız kaldı. Öğrenciler ve öğretmenleri de bir video hazırlayarak sosyal medyada paylaştı. Kaymakam Mehmet Yüzer çocukların bu isteğini yerine ge

Yaşam 16.11.2018 16:40:43 0
Çocukların kitap isteğini Kaymakam Yüzer yerine getirdi

Kızıltepe Cumhuriyet Ortaokulu Öğrencileri okul içerisinde bir kütüphane açtı. Ancak öğrencilerin rafları kitapsız  kaldı. Öğrenciler ve öğretmenleri de bir video hazırlayarak sosyal medyada paylaştı. Kaymakam Mehmet Yüzer çocukların bu isteğini yerine getirdi. O boş raflar şimdi kitaplarla doldu taştı.

Kızıltepe´de Cumhuriyet Ortaokulunda kitap aşığı öğrenciler ve öğretmenleri okulun kantin alanında bir kütüphane kurdu. Ancak kütüphanenin raflarını dolduracak kitap bulamadılar. Çocuklar ve hocaları kitap isteklerini bir video haline getirerek sosyal medyada paylaştı.  Videoyu gören Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Mehmet Yüzer, çocuklara kitap yardımında bulundu. Okul idaresi kütüphanenin açılışına Kaymakam Yüzer´i davet etti. Çocuklar Kaymakamı çiçeklerle karşıladı. Yüzer Kütüphanenin açılışını AK Parti İlçe Başkanı Aydın Yücedağ ve çocuklarla birlikte yaptı.

Açılışta konuşan Yüzer, " Çocuklarımızın bir kütüphane talebi vardı. En çok bizi sevindirecek talep kitap talebidir. Biz de 2 bin 500 kitaplık bir kütüphane okulumuza kazandırdık. Onlar yeter ki okusun ve kendini geliştirsin. Biz devlet olarak, belediye olarak hep onların yanında olacağız. Onları destekleyeceğiz." dedi.

Okulun Müdür Yardımcısı Abdulkadir Koçhan da "Yaklaşık bir senedir bu işin üzerinde çalışıyorduk. Sosyal medyada da bir video hazırladık ve yayınladık. Sağolsun kaymakamımız gördü. Şuan yaklaşık 3 bin kitabımız oldu. Kitaplarımız da çocuklarımızın seviyesine göre olan kitaplardır. Çok güzel roman ve hikayeler var. Doğudan  ve batıdan Türkiye´nin her yerinden bize kitap geldi." diye konuştu.

Kütüphanelerine kavuşan çocuklarda mutlu olduklarını söylediler.

 /resimler/2018-11/16/1643242088513.jpg