Çoğu yetim ve öksüz büyüyen esnafın kurduğu dernek ihtiyaç sahiplerinin umudu oldu

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde geçtiğimiz aylarda çoğu yetim ve öksüz büyüyen esnafın  kurduğu ‘Kızıltepe Yetim ve Öksüzler Derneği’ binlerce aileye umut oldu.

23.01.2021 11:22:00 0
Çoğu yetim ve öksüz büyüyen esnafın kurduğu dernek ihtiyaç sahiplerinin umudu oldu

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde geçtiğimiz aylarda çoğu yetim ve öksüz büyüyen esnafın  kurduğu ‘Kızıltepe Yetim ve Öksüzler Derneği’ binlerce aileye umut oldu. Dernek başkanı Sadettin Kandemir, kesinlikle para almadıklarını ayni yardımlarla ihtiyaç sahiplerine umut olduklarını söylüyor.

Yetim ve öksüz büyüyenlerin kurduğu ‘Kızıltepe Yetim ve Öksüzler Derneği’ hayırsever ve ihtiyaç sahipleri arasında köprü oluyor. Kuruldukları günden beri binlerce aileye umut olan derneğin başkanı Sadettin Kandemir,  önemli açıklamalarda bulundu.

Kandemir, “Bizim üyelerimizin tamamına yakını esnaf. Bazıları market işletiyor, bazıları toptancı, Çoğumuz esnaf olduğu için bir yerde ihtiyaç sahibi olduğu zaman bizim üyelerimiz muhakkak biliyorlardır. Veya muhtarlar aracılığıyla gidip soruyoruz, bu insanların durumu iyim mi değil mi? O bilgiyi aldıktan sonra tabi önceliğimiz yetim ve öksüzler ardından ihtiyaç sahipleri  hayırseverler arasında köprü oluyoruz. Yani biz kimseden para talep etmiyoruz. ‘Bize para gönderin biz sizin hayrınıza yardım yapacağız’ demiyoruz. Biz şunu diyoruz: ‘Hayır yapacaksanız gelin birlikte gidelim. Hem o aileyi görmüş olursunuz, yaşadıkları durumu göreceksiniz. Sizin bize emanet ettiğiniz gıdaları, beyaz eşyayı, giysileri kime verdiğimize hem şahit olursunuz hem de o hayra ortak olursunuz.’ diyoruz. Bu şekilde dağıtım yapıyoruz.” açıklamasını yaptı.

“Tek derdimiz insanlara yardımcı olma”

Gönüllülük esasına göre çalıştıklarını vurgulayan Kandemir, “Baktığınızda 35 üyenin 34 tanesi esnaf. Hepsinin hali vakti yerinde. Bu insan hafta sonları veya akşam 1-2 saat vakitlerini bu derneğe insanlara yardımcı olmak için ayırıyorlar. Sadece gönüllülük esası yani her hangi bir kazancı, maaşı yok. Sadece Allah rızası ve insanlara yardımcı olma tek derdimiz odur.” şeklinde konuştu.

“İnsanların güveni birbirine kalmamış”

Yaptıkları yardımları sosyal medyada paylaşma amaçlarını da anlatan Kandemir, “Bazı insanlar reklam amaçlı diyor. Ben şunu söylemek istiyorum: Dağıttığımız gıda ve eşyaların tamamı bize teslim edilen eşyalar. Yani siz bize teslim ettiniz ve biz bunu paylaşmadık. Sizi de aramadık ve ihtiyaç sahibine verdik. Bize ne kadar güvenseniz dahi kafanızda soru işareti olacak. Çünkü insanların güveni birbirine kalmamış. Paylaştığımız zaman siz de görüyorsunuz. O yardımınız ihtiyaç sahibi bir ailenin kapısında. İnanın siz bizden daha çok seviniyorsunuz yerine ulaştı diye. Biz bu hayırları yaparken kendi cebimizden yapmıyoruz. Kızıltepe’de bize güvenen insanlar bize teslim ediyor biz de paylaşmak zorundayız. Bize yaptığınız yardımları paylaşmayın diyenlere şunu sunu söylemek istiyorum: ‘Lütfen siz gelin şu aileleri görün, durumlarını görün ve siz yardım yapın biz o yardımı paylaşmayacağız’ Yani o yorumu yapacağınıza gelin siz yardım yapın sizinki gizli olsun. Çünkü çok çaresiz insanlar var. Biz o insanların sesi olmasak kim onların sesi olacak?” diye konuştu.