Covid-19 Salgını Sürecinde 25 bin 200 Denetim Yapıldı

Kızıltepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, Covid-19 salgını başladığından beri toplam 25 bin 200 denetim gerçekleştirdi.

Gündem 2.03.2021 17:46:00 0
Covid-19 Salgını Sürecinde 25 bin 200 Denetim Yapıldı

Covid-19 salgını hayatımıza girdiğinden beri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çeşitli önemler alındı. Alınan önlemler kapsamında denetimler yapılarak, vatandaşlar bilgilendirildi. Bu önlemler kapsamında Kızıltepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, alınan önlemlere uyulup uyulmadığı noktasında denetimler gerçekleştirmeye başladı. Covid-19 salgını başladığından beri 25 bin 200 denetim gerçekleştiren ekipler; alışveriş merkezi, pazar yeri, lokanta, market, fırın, düğün salonu, kafe, restoran, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, giyim mağazaları, berber, kuaför, güzellik merkezi, internet kafe, park ve piknik alanı, otobüs durakları ile şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları başta olmak üzere tüm yaşam alanlarını kapsayacak şekilde denetimlerini sürdürüyor.

Denetimlerine tüm hızıyla devam eden ekipler sokak hayvanlarını da unutmadı. İlçenin 6 noktasına 12 yemlik montajı gerçekleştirilerek, sokak hayvanlarının besin ihtiyacını giderebileceği alanlar oluşturuldu. Sokak hayvanlarının mama ve su ihtiyacını karşılayan ekipler, hasta olan sokak hayvanlarını veteriner eşliğinde toplayarak tedavileri yapılmak üzere Mardin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’na teslim ediyorlar. Barınağa teslim edilen hayvanların sağlık çalışanları tarafından bakımları titizlikle yürütülerek, tedavisi tamamlanıp sağlığına kavuşan sokak hayvanları doğaya bırakılıyor.

Sokak hayvanları konusunda son derece hassas olan Kızıltepe Belediyesi ile Mardin Büyükşehir Belediyesi bu konuda çalışmalarına tüm hızıyla yürütmeye devam ediyor