Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yapıldı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Mardin'de Coşkuyla kutlandı.

Yaşam 29.10.2013 14:39:17 0
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yapıldı

Valilik Konağı önünde düzenlenen töreneMardin Valisi Ahmet Cengiz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Lokman Ali Yılmaz, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Başsavcı Hakan Dündar, İl Emniyet Müdürü Derviş Kara, kurum amirleri, gaziler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve askeri birlikler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Vali Cengiz, Belediye Başkanı Ayanoğlu ve Garnizon Komutanı Yılmaz halkı ve törene katılanları selamladı. Vali Cengiz günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Cumhuriyet ilanının 90. yılında kutlamanın mutluluk ve heyecanı içinde olduklarını söyledi. Demokratikleşme ve insan hakları alanında atılan adımlar ve elde edilen kazanımlara dikkat çeken Vali Cengiz, bu kazanımların artırılarak gelecek nesillere aktarılması için herkese görevler düştüğünü vurguladı.

TÜRKİYE ÖRNEK BİR ÜLKE
Vali Dr. Ahmet Cengiz, mesajında şu ifadelere yer verdi: 
"Cumhuriyetimizin 90. Yıldönümüne ulaşmanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde topyekûn milletçe büyük fedakârlıklarla kurduğumuz Cumhuriyetimizin ulaştığı seviye, gurur vericidir. 
Bu gün Türkiye, demokratikleşme, insan hakları ve özgürlükler konusunda attığı cesur adımlarla birçok coğrafyaya örnek olmuştur. Bu kazanımlarımızı gelecek nesillere zenginleştirerek taşımak, Türkiye Cumhuriyeti`nin gerçek sahibi olan hepimizin en önemli görevidir. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, tüm hemşerilerimizin Cumhuriyet Bayramı`nı yürekten kutluyorum."
Okunan şiirlerin ardından Cumhuriyet Koşusunda ve turnuvalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.