Cumhuriyet Meydanına Döşenen Parkeler Kırılmaya Başladı!

Kızıltepe Cumhuriyet Meydanında yenileme çalışmaları sürerken yeni yapılan zemin parke betonlar kısa süre içinde kırılmaya ve sökülmeye başladı.

Gündem 27.12.2021 15:15:00 0
Cumhuriyet Meydanına Döşenen Parkeler Kırılmaya Başladı!

Kızıltepe Cumhuriyet Meydanında yenileme çalışmaları sürerken yeni yapılan zemin parke betonlar kısa süre içinde kırılmaya ve sökülmeye başladı. Vatandaşlar eski parkelerin yıpranmış hali yenilerinden daha sağlamdı diyerek çalışmaya tepki gösterdi.

 

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde kısa bir süre önce Mardin Büyükşehir Belediyesince Cumhuriyet Meydanı’nın daha modern ve güzel bir görünüme kavuşması amacıyla başlatılan Cumhuriyet Meydanı Sokak Sağlıklaştırma ve Cephe Yenileme Projesi çalışmaları kapsamında meydanda bulunan binalarda sıva ve boyama işlemleri yaptı. İşyerleri önünde bulunan kaldırım kaldırılarak standart hale getirildi. Meydanın yol zemin döşemesi yapıldı. 10.000 metrelik alan içerisinde bulunan yaklaşık 230 işyerinin mevcut kepenkleri sökülerek dokuya uygun otomatik kepenk ve doğrama camekân değiştirme çalışmaları sürüyor.

 

Bu çalışmalar kapsamında meydanda eski parke betonlar sökülerek yerine yeniden döşeme yapılmasının ardından kısa bir süre içinde zemininde kullanılan beton parkeler tek tek kırılmaya, bazıları da sökülmeye başladı. Buna tepki gösteren meydandaki esnaf ile vatandaşlar, kalitesiz malzeme kullanıldığını ileri sürerek, 15 yaklaşık 15 yıl önce yapılan ve yeni çalışma nedeniyle sökülen beton parkelerin şimdikinden daha sağlam durduğunu ve bu uzun sürede çok az yerde bozulma yaşandığına dikkat çekerek, daha birkaç ay önce yapılan yol şimdiden bozulmaya başladığını belirterek yetkililerin çalışmayı yürüten firmadan bunun hesabını sorup aksamaların giderilmesini istediler.