Cumhuriyetimizin 91. Yılı kutlandı

Cumhuriyet'in 91. Yılı Mardin`de düzenlenen çeşitli programlarla büyük bir coşkuyla kutlandı.

Gündem 29.10.2014 14:44:48 0
Cumhuriyetimizin 91. Yılı  kutlandı

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına, 29 Ekim 2014 günü saat 09.30’da Vali Mustafa Taşkesen’in makamında Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celalettin Çoban ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile birlikte tebrikleri kabulüyle başladı.

Saat 10.00`da Hükümet Konağı önünde düzenlenen Bayram Töreninde; Vali Mustafa Taşkesen; Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celalettin Çoban ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile birlikte törene katılanların ve halkın bayramını kutladı.

İstiklal Marşının okunmasından sonra Vali Mustafa Taşkesen yaptığı konuşmada; “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91’inci yıldönümünü gurur ve sevinç hisleri eşliğinde milletçe kutluyoruz. Bu vesile ile başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere cumhuriyeti kurup bizlere mukaddes bir emanet sıfatıyla miras bırakanların aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.” dedi.

Cumhuriyetin ilanının esasen Osmanoğullarının saltanatına son verilmesinden ibaret olmadığını sözlerine ekleyen Vali Taşkesen, bunun bir rejim değişikliğinden ziyade bir zihniyet devrimi olduğunu ifade ederek: “Sözünü ettiğimiz zihniyet devrimi ile Cumhuriyet, bu toprakları kanlarıyla vatan sıfatına taşıyanları “tebaa” olmaktan çıkarıp “vatandaş” olma onuruna ulaştırmıştır.” dedi.

Konuşmasının sonunda Vali Taşkesen: “Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk`ü, silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizi saygı ve rahmetle,  Gazilerimizi minnetle anıyor, hepinizin Cumhuriyet Bayramı`nı yürekten kutluyorum" dedi.

Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterilerinin ardından; Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yapılan müsabakalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören geçiş merasimi ile sona erdi.

Karaman İli Ermenek İlçesinde yaşanan maden ocağında mahsur kalan işçilerimizden dolayı akşam düzenlenecek olan Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu ise iptal edildi.