Cumhuriyetin 97. yıl dönümü törenle kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın 97. yıl dönümü kapsamında Mardin Valiliğinde Tebrikat Töreni düzenlendi.

Gündem 29.10.2020 10:21:00 0
Cumhuriyetin 97. yıl dönümü törenle kutlandı

Valilik Makam Salonu´nda düzenlenen törende, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mahmut Demir tebrikleri kabul etti.

Tebrikat Törenine; askeri ve mülki erkân, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Hükümet Konağı Meydanı´nda devam eden kutlama programı kapsamında saygı duruşunda bulunulup İstiklal marşı okunarak Ay Yıldızlı Bayrak göndere çekildi.

Okay Yaşar Anadolu Lisesi öğrencilerinden Mizgin Akın ?´Bayrak´´ isimli şiiri okudu.

Hükümet Konağı Meydanı´nda Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sosyal mesafe kuralına dikkat edilerek gerçekleşen törende, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

Vali Demirtaş, Mardinliler ve gençlere seslenerek,  Bugün, parolası ?Ya İstiklal, Ya Ölüm? olan bir varoluş mücadelesinin Cumhuriyetle taçlandığı gündür. Bugün, bir milletin küllerinden yeniden doğduğu gündür. Bugün ?Hakimiyet kayıtsız, şartsız milletindir? sözünün yüreklere silinmemek üzere kazındığı gündür. 29 Ekim 1923´te ilan edilen Cumhuriyet, insanlık tarihinin en haksız işgallerinden birini ortadan kaldırmak için, Anadolu´nun dört köşesinde din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı olmaksızın başlatılan İstiklal mücadelemizin bize bıraktığı en önemli miraslardan biridir. Tarih yapmaktan, tarih yazmaya fırsat bulamayan ender bir milletin mensuplarıyız. Tarih, aziz milletimizin kahramanlık destanları ile doludur. 97 yıl önce Sakarya´da, Dumlupınar´da, Başkomutanlık Muharebesinde çeşitli imkansızlıklara rağmen, ay yıldızlı bayrağın etrafında kenetlenen milletimiz, kendisine zincir vurulamayacağını o devrin işgalcilerine göstermiştir.´´ dedi.

Konuşmasını koronavirüs ile mücadeleye vurgu yaparak sürdüren Vali Demirtaş, Tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden koronavirüs ile mücadelemiz, ülkemiz genelinde olduğu gibi Mardin´de de devam etmektedir. Bu zor süreci tedbirli ve temkinli davranarak hep birlikte başarıyla atlatacağımıza inanıyorum.? dedi.

Vali Demirtaş´ın konuşmasının ardından tören son buldu.