Dahiliye uzmanı Dr. Boynukara'dan coronavirüs uyarısı

Dahiliye Uzmanı Dr. Haydar Boynukara, “Hastaneye erken başvurmak her hastalıkta olduğu gibi bu hastalıkta da çok önemlidir. Bugünlerde artan ağır hasta sayısının en önemli sebeplerinden biri de budur.” dedi.

Sağlık 21.12.2020 10:37:00 0
Dahiliye uzmanı Dr. Boynukara

Coronavirüs ile ilgili önemli açıklamalarda bulunana Kızıltepe Özel İpekyol Hastanesi dahiliye uzmanı Dr. Haydar Boynukara, Covid-19 tedavisinde kullanılan ilaçlarının 9 aydır yan etki göstermediğini ifade etti. Boynukara, “Halkın içinde bugünlerde yaygınlaşan yanlış düşüncelerden biri Corona tedavisi için hastalara reçetesiz verilen ilaçlarla ilgili. Reçetesiz elden verilen bu ilaçları yaklaşık 9 aydır hastalarımıza veriyoruz, bu ilaçların ciddi bir yan etkisiyle bugüne kadar karşılaşmadık. Lütfen Covid-19 nedeniyle size verilen ilaçları ‘bana zarar verir’ gibi düşüncelerden dolayı kullanmaktan vazgeçmeyiniz. İlaçlarınızı size önerilen şekilde kullanınız. Bu ilaçlar Corona virüsten daha tehlikeli değildir.” açıklamasını yaptı.

Ağır hasta sayısındaki artışta hastalananların doktora geç geldiğine bağlayan Boynukara, “Hastalar hastaneye geç başvurmaktır. Hastaneye erken başvurmak her hastalıkta olduğu gibi bu hastalıkta da çok önemlidir. Bugünlerde artan ağır hasta sayısının en önemli sebeplerinden biri de budur. Yaşlılar ve kronik hastalığı olan hastalar başta olmak üzere hastaneye erken dönemde başvurmak konusunda dikkat edelim, lütfen geç kalmayalım.” diye konuştu.