?Darbeler ülkeye kaybettirdi´

Birlik Vakfı Mardin Şubesi tarafından ?Türkiye´de Darbeler? konulu konferansta önemli mesajlar verildi.

Politika 4.06.2017 17:37:06 0
?Darbeler ülkeye kaybettirdi´

?Darbeler ülkeye kaybettirdi´
 
Birlik Vakfı Mardin Şubesi tarafından ?Türkiye´de Darbeler? konulu konferansta önemli mesajlar verildi.
 
Mardin Artuklu Üniversitesi AKM salonunda yapılan konferansa Gazeteci?Yazar Selahaddin Eş Çakırgil ve Cumhurbaşkanı Danışmanı ile Birlik Vakfı Denetleme Kurul Üyesi M. Bahaeddin Cebeci konuşmacı olarak katıldı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Birlik Vakfı Mardin Şube Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Cumhuriyet tarihinde yaşanan darbeler ile darbe girişimlerinin tarihsel gelişimlere değindi. Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, 27 Mayıs 1960 darbesinde 10 yaşlarında olduğunda ve o dönemde Demokrat Parti Yönetimde olan birçok akrabasının mağduriyetine şahit olduğunu aktardı.
Tarihe ?Postmodern darbe? olarak geçen ve toplum ile siyaset üzerinde derin izler bırakan 28 Şubat Süreci´nin üzerinden 20 yıl geçtiğini kaydeden Ağırakça, kendisinin o dönemde mağdur edildiğini ifade etti.
 
 
Daha sonra ?Türkiye´de Darbeler? konulu konferans veren Gazeteci?Yazar Selahaddin Eş Çakırgil, Osmanlı İmparatorluğu´ndan günümüze kadar yaşanan darbe ve darbe girişimleriyle ilgili bilgi verdi.
Konuşmasında 27 Mayıs cuntası tarafından Menderes ve arkadaşlarının maruz bırakıldığı yargılamaya değinen Çakırgil, Adnan Menderes´in yargılandığı Yassıada´daki Mahkemede Mahkeme Başkanı´nın iddialarına itiraz ettiğinde, Mahkeme Başkanının ?Sizi buraya tıkayan kuvvet böyle istiyor? sözlerine atıf bulundu. Selahattin Eş Çakırgil, ülkenin halk tarafından seçilmiş başbakanın göstermelik yargılama ve mahkemelerle darağacına götürüldüğünü söyledi.
 
 
Konferansta konuşan M. Bahaeddin Cebeci ise 15 Temmuz hain darbe kalkışması ve halkın destansı direnişine değindi. Cebeci, konferansı izleyen konukları Necip Fazıl Kısakürek´in oğluna yazdığı, ?Zindandan Mehmed´e Mektup? şiiriyle coşturdu.
 
Yoğun ilgi gören etkinliğin ardından izleyicilerin talebi üzerine Birlik Vakfı Mardin Şube Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ağırakça aynı katılımcılarla Eylül/Ekim 2017 döneminde benzer programların yapılacağını sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: Darbeler ülkeye kaybettirdi