Dargeçit Belediyesi hijyen ve sosyal mesafe kuralı denetim yaptı

Dargeçit zabıta ekipleri, lokanta, kafe ve kahvehanelerde maske, hijyen ve sosyal mesafe kuralları çerçevesinde denetim yaptı.

Sağlık 3.07.2020 07:20:25 0
Dargeçit Belediyesi hijyen ve sosyal mesafe kuralı denetim yaptı

Dargeçit Belediyesine bağlı Zabıta ekipleri, kontrollü sosyal hayat süreciyle birlikte yeniden açılan kafe, lokanta ve kahvehanelere yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bu kapsamda korona virüse karşı ilçe genelindeki iş yerlerinde uygulanması gereken kurallar ile ilgili esnafı bilgilendirdi.
Zabıta ve Toplum Sağlık Merkezi (TSM) ile birlikte ortaklaşa yürütülen denetimlerde; maske ve eldiven takılması, sosyal mesafeye, genel temizliğe, hijyen koşulları ile açılış ve kapanış saatlerine uyulması gibi konularda işletme sahipleri ve çalışanlar uyarıldı.

Halk sağlığını korumak adına bu denetimlerin sık olarak devam edeceğini belirten Dargeçit Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy, "Halkımızın sağlığını her şeyin üstünde tutuyoruz. Zabıta ekiplerimiz, Covid19 ile mücadele kapsamında ilçemizdeki iş yerlerinin mevzuata uygun hareket edip etmediklerini kontrol ederek, bilgilendiriyor. Salgın tehdidi bitene kadar çalışmalarımız devam edecektir." dedi.