Dargeçit Belediyesi koronavirüs denetimlerini üst seviyeye çıkardı

Koronavirüs vakaların arttığı Mardin´in Dargeçit İlçesinde "Kontrollü Sosyal Hayat" çalışması kapsamında denetimler üst seviyeye çıkarıldı.

Sağlık 8.08.2020 08:36:48 0
Dargeçit Belediyesi koronavirüs denetimlerini üst seviyeye çıkardı

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Dargeçit Belediyesi, İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Devlet Hastanesi ortaklaşa yürüttü çalışmada esnaf denetimleri artırıldı. Vakaların artması nedeniyle üst seviyeye çıkarılan denetimlerde Dargeçit Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy´da yer aldı.

Çin Halk Cumhuriyeti´nin Wuhan Kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından PANDEMİ olarak nitelendirilen Koronavirüs (Covid-19) salgınında Türkiye´de de vaka sayıların gün geçtikçe artmaya başlamasıyla birlikte vatandaşların sağlığını korumak ve salgının yayılmasını engellemek bakanlık 81 İlde genelge yayınladı. İçişleri Bakanlığı Genelgesi kapsamında ekipler,  ilçe genelinde faaliyet gösteren işletmelere yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

Dargeçit Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy´un katılımıyla gerçekleştirilen denetimlerde maske ve eldiven takılması, sosyal mesafeye, genel temizliğe, hijyen koşulları ile açılış ve kapanış saatlerine uyulması, metrekareye göre kişi sayısının alınması gibi konularda işletme sahipleri ve çalışanlar uyarıldı. Denetimler sırasında Başkan Aksoy, özellikle açıkta satış yapan işyerlerinde satış esnasında gerekli hijyen kurallarına uygun hareket ederek satış yapmaları, gıda maddelerinin üzerlerinin kapatılması, sosyal mesafeye riayet edilerek satışların yapılması gerektiği anlattı. Lokantalar, pastaneler ile diğer gıda satışı yapan işyerlerinin ambalajsız satış yapmamaları ile ilgili olarak ekipler gerekli uyarılarda bulunarak esnafların bu kurallara titizlikle uymaları istendi.

Koronavirüs salgını devam ettiği sürece denetimlerin büyük bir titizlikle yapılacağını ifade eden Başkan Aksoy, yapılan yasal bilgilendirmelere uymayanlar hakkında yasal işlemlerin yapılacağı belirti.