Dargeçit´te mahalleyi ikiye ayıran dereye köprü yapılıyor

Dargeçit İlçesine bağlı Alayurt Mahallesini ikiye ayıran derenin üzerine Dargeçit Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy´un talimatıyla, köprü yapımına başlandı.

Gündem 8.08.2020 08:26:29 0
Dargeçit´te mahalleyi ikiye ayıran dereye köprü yapılıyor

Yıllardır mahallelinin çözülmeyen ve çilesi haline gelen köprü sorunu çözüme kavuşuyor. Dargeçit Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy´un talimatıyla, Alayurt Kırsal Mahallesini ikiye ayıran ve özellikle yaşlı ve çocukların mahallenin diğer yakasına geçmesine imkân tanımayan dere üzerine köprü yapımına başlandı. Mahallenin iki yakasını birbirine kavuşturacak yeni köprü sayesinde, özellikle okula giden öğrencilerin yaşadığı çile de son bulacak.

?HİZMET İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ?

Göreve geldikleri günden bu yana ilçenin her bölgesine hizmet götürmek için var güçleriyle çalıştıklarını söyleyen Başkan Aksoy, ?Biz bu göreve vatandaşımıza hizmet etmek için talip olduk. Allah´a şükürler olsun ki, imkânlarımız ölçüsünde ilçemizin her köşesinde çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın talebi üzerine yıllardır Alayurt Mahallemizi ikiye ayırmasına neden olan derenin üzerine köprü yapımına başladık. Vatandaşlarımızın büyük bir çilesi halin gelen özellikle kış aylarında dere üzerinde köprü olmaması nedeniyle vatandaşlarımıza zor anlar yaşatıyordu. İnşallah yapacağımız köprüyle rahat bir nefes alacaklardır.? Diye konuştu.

İsteklerinin kısa sürede yerine getirilmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyleyen vatandaşlar, ?Yıllardır köprü hasretiyle yaşıyoruz. Dere mahallemizin tam ortasından geçiyor ve mahallemizi ikiye bölüyordu. Çocuklarımız kışın çamurdan dolayı okulla gitmekte zorlanıyorlardır. Dargeçit Belediyesi´nin yaptığı köprü, bize büyük kolaylık sağlayacak. İsteğimizi ivedilikle yerine getiren Başkanımız Mehmet Cüneyt Aksoy´a teşekkür ediyoruz? diye konuştu.