Dargeçit’te Kütüphane-Bilgi Evi’nin temeli atıldı 

Dargeçit ilçesinde belediye tarafından gençlere yönelik hayata geçirilmesi planlanan ‘Kütüphane-Bilgi Evi’nin temeli atıldı.

Yaşam 14.07.2021 09:44:00 0
Dargeçit’te Kütüphane-Bilgi Evi’nin temeli atıldı 


Yaklaşık üç ay önce Dargeçit Belediyesi ile Zeytinburnu Belediyesi arasında ‘Kütüphane-Bilgi Evi’ bina yapım çalışmasının protokolü imzalanmıştı. İmzaların ardından kısa zamanda büyük bir projenin hayata geçirilmesi için Dargeçit Belediyesi kolları sıvadı. Temeli atılan projenin 2021 yıllı içerinde bitirilerek hizmete sunulması amaçlanmaktadır. Dargeçit Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy’un konuşmasıyla başlayan temel atma töreninde ilk harç için butonlara basıldı.  

Yaklaşık 911, 69 metrekare alan üzerinde yapılacak olan ‘Kütüphane-Bilgi Evi’ temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy, 2021 yılını ‘yatırım ve atılım yılı’ olarak gördüklerinin söyledi. 

Gençlere yönelik yapılacak olan bilgi evinin içerisinde üç adet derslik, bilgisayar salonu, spor salonu ve kütüphane içerikli bölümlerin olacağını kaydeden Başkan Aksoy, bilgi evi projesinin vaat ettikleri projeler arasında olduğunu belirtti. 

Dargeçit ilçesinde ilk kez yapılan büyük projelerle kalkındırmayı hedeflediklerini aktaran Başkan Aksoy, "Belediyemiz ürettiği ve uygulamaya koyduğu projelerle, gençlerin yaşam kalitesini arttırmayı, onları ilgi alanları doğrultusunda yönlendirmeyi ve yetiştirmeyi, ufuklarını genişletmeyi, sosyal ve nitelikli bireyler olarak hayata hazırlamayı ilke edinmiştir. Bu anlamda belediyemiz, ilçemizde bir ihtiyaç haline gelen bilgi evi ihtiyacını 'Kütüphane-Bilgi Evi ‘ projesi ile karşılamayı hedefleyip, bu proje ile ilçemizdeki gençleri kültür, sanat ve kaliteli eğitim ile buluşturmayı amaçlamaktadır.  Yapacağımız işlerin ve diğer işlerin ilçemize hayırlı, bereketli olmasını, memleketimiz için hayırlı olmasını, özellikle de evlatlarımıza faydalı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.