Dargeçit'te TÜBİTAK-4006 Bilim Fuarı açıldı

Mardin’in Dargeçit İlçesinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Nizamülmülk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.

Gündem 3.11.2021 21:07:00 0
Dargeçit

Nizamülmülk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’ nın açılışı Dargeçit Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy ve İlçe Kaymakamı Ömer Özbay tarafından gerçekleştirildi. 

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından fuarda sergilenen projeleri beraberindekilerle birlikte gezen Dargeçit Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy, öğrencilerle sohbet ederek projeleri hakkında bilgiler aldı ve sergilenen eserleri ilgiyle inceleme ve deneme fırsatı buldu. 

Nizamülmülk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin kendi bilgi ve becerileri ile yaptığı icatların standını tek tek gezen Başkan Aksoy, danışman öğretmenlerden de bilgi aldı. 

Öğrenciler tarafından hazırlanan projeleri tek tek inceleyerek, hazırlayan öğrencilerden projenin amacı, hedefi ve faydaları hakkında bilgi alan Başkan Aksoy, bilime, sanata verilen değerin öğrencileri sosyal, akademik ve psikolojik yönden başarılı kıldığını söyledi. Aksoy "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yapmış olduğu birbirinden değerli projeler bizlere gelecek için umut verdi. Emeği geçen tüm öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum" dedi. 

Etkinliğe; Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy, İlçe Kaymakamı Ömer Özbay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Kılıç, Daire Amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı katıldı.