Darp görüntüleriyle gündem olan öğretmen hakkında Altınordu Futbol Kulübün’den açıklama geldi

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bir beden eğitimi öğretmeninin 9 yaşındaki bir çocuk ile kavga görüntüleri büyük tepki topladı. Çocuğun ailesinin şikayeti üzerine antrenör gözaltına alınmıştı.

Gündem 10.10.2022 18:22:00 0
Darp görüntüleriyle gündem olan öğretmen hakkında Altınordu Futbol Kulübün’den açıklama geldi

Mardin Altınordu Futbol Okulu antrenörü olan C. K. ve olay hakkında açıklama yapıldı.

Açıklama şu şekilde: “Var oluş nedenimiz olan “Bu Toprakların Çocukları” felsefesini kendisine şiar edinen kulübümüz yaşanan olayları asla tasvip etmemektir. Şiddetin her türlüsüne karşı olan Altınordu FK’nın ; çocuklarımıza şiddet konusunda maksimum derecede hassas davrandığı herkesin malumudur.

Yaşanan olayı incelediğimizde Mardin AFO antrenörlerimiz E. K. ve C. K. sporcularına antrenman yaptırdığı sırada dışarıdan bir grup çocuğun oyuncularımıza sözlü dalaşma ve küfür etme olayı yaşanmasının ardından, antrenörlerimiz olaya dahil olarak ortamı sakinleştirmiştir.
Antrenörlerimizin müdahalesinin ardından, sözlü münakaşa ortamı sakinleşse de; dışarıdaki çocuklar antrenman bitiminde bir araya gelerek sporcularımıza fiziksel saldırıda bulunmuştur. Sporcularımızın yardım çağrısı üzerine, C. K. koşarak olaya tekrar müdahil olmaktadır.
Tesis çevresindeki çocuklar; muşta olarak tabir edilen, yumruk etkisini artıran, kemiklere zarar veren bir alet ile sporcularımıza saldırmaktadır.

Şiddet diye tabir edilen görüntülerde yer aldığı üzere C. K. koşarak saldırıda bulunan çocuğun elinden muşta isimli aleti almaya çalışmaktadır. Bu esnada çocuk, sinir krizine girerek kendisini kilitlemektedir. Antrenörümüz C. K. çocuğun elinden muşta isimli aleti almaya çalışırken, çocuğun kendisini kilitlemesi üzerine çocuğu yakasından kaldırarak dizginlemeye çalışmaktadır.
Görüntülerde yer alan kısım; maalesef bütün olay örgüsünün sadece bir parçasıdır.

Adli makamlara intikal etmiş sürecin yakından takipçisi olduğumuzu kamuoyuna bildirir; yaşanan olaylardan dolayı üzüntülerimizi bir kez daha ifade etmek isteriz.”