DBP, saldırıları kınadı

Politika 26.07.2014 11:39:42 0
DBP, saldırıları kınadı

DBP Mardin Kızıltepe İlçe Örgütü, iki gündür Kızıltepe’de Kızıltepeliler ile Suriyeliler arasında yaşanan olaylara dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yaptı. Açıklamada Suriyelilere yapılan saldırılar kelimesi dikkat çekti. HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, olaylarla ilgili hiçbir ilgi ve alakalarının olmadığını belirterek “Bunların hepsi provokatif eylemlerdir.” Açıklamasında bulundu.

DBP Kızıltepe ilçe örgütünün bulunduğu bina önünde yapılan basın açıklamasına, HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, BDP Mardin İl Eş başkanı Musa Alkan, HDP Mardin il yöneticileri, DBP Kızıltepe ilçe yöneticileri, Kızıltepe Belediyesi Eş başkanları İsmail Ası ve Leyla Salman ve bazı STK ile sendika temsilci ve üyeleri, bazı partililer katıldı.

Düzenlenen basın açıklamasında konuşan DBP Mardin İl Eş Başkanı Musa Alkan, Kürt halkının devamlı barış içinde yaşadığını, hiçbir zaman kendi kardeşi ile ufak bir sorun için tartışmadığını savaşmadığını söyleyen Alkan, “Bizler bunu iyi bilmeliyiz ki zaman savaşma zamanı değildir. Zaman birbirimizi kucaklama sahiplenme zamanıdır. Aramıza nifak koyanlar ve bu olayları yaşatanlarda hiçbir şekilde ne bizdendir nede bizim iyiliğimizi istiyorlar. Bunların hepsi provokatörlerdir. Bunlar aramıza nifak koymak ve bizleri birbirimize düşürmek istiyorlar” dedi.

Alkan’ın konuşmasının ardında söz alan HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ise yaşan olayların kendilerini çok üzdüğünü kaydederek bunların kirli politikaların bir göstergesi olduğunu söyledi. Yıldırım, olaylara sebebiyet veren kişileri kastederek “Eğer bizim içimizde bir savaş enerjisi varsa bunlar çetelere karşı olmalıdır. Birbirimize karşı olmamalıdır. Yoksa tarih bizi kara sayfalarda yazacaktır. Bunların hepsi provokatif eylemlerdir. Sadece bizleri birbirimize düşürmek istiyorlar. Bizler bu oyunlara gelmeyelim. Bunu yapanlar eğer savaş istiyorsa asıl savaş Kobanide ve gidin orda savaşın. İçinizdeki enerjiyi orda boşaltın” ifadelerini kullandı.

“Buraya gelen halkta bizim halkımızdır”

Yıldırım, Rojavada yaşanan savaş nedeni ile bölgeye yerleşen Suriyeli halka da dikkat çekerek onlarında birer Kürt genci olduğunu söyledi. Onlara saldırmak yerine onların yaralarını sarmak, onlara yardımcı olunmak gerektiğini vurgulayan Yıldırım, özellikle gençlerin yaşanan provokatif eylemlere gelinmemeleri konusunda sağduyulu olmaya çağırdı.


Anahtar Kelimeler: