Depremde ailesini kaybetti şimdi eşi şehit oldu

Mardinli şehit asker Dündar, deprem bölgesinde tanıştığı depremzede Semanur ile 7 ay önce evlenmişti. Semanur ailesinden sonra sevdiği adamı da kaybetmenin derin acısını yaşadı.

Gündem 28.12.2023 12:18:00 0
Depremde ailesini kaybetti şimdi eşi şehit oldu


Kızıltepeli 25 yaşındaki Şehit Sözleşmeli Piyade Er Cebrail Dündar’ın deprem bölgesinde tanıştığı depremzede Semanur ile tanışması filmi gibi. Gen. Çiftin mutluğu ise 7 ay sürdü. Dündar Irak’ın kuzeyinde teröristlerle çıkan çatışmada 5 arkadaşıyla birlikte şehit düştü.

Şırnak 23’üncü Piyade Tugay Komutanlığı’nda 3 yıldır sözleşmeli piyade er olarak görev yapan Mardinli Şehit Cebrail Dündar, 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremde büyük hasar gören Malatya’ya geçici görevli gitti.

 

Malatya’da görev yaptığı dönemde depremde ailesini kaybeden depremzede Semanur ile tanışan Dündar’ın evlenme teklifine kayıtsız kalmayan Semanur’u Mardin Kızıltepe ilçesi Arıklı köyü Boyunlu mezrasında oturan ailesi ile tanıştırdı. Ailenin rızasını da alan gençler Semanur’un ailesini kaybetmesi nedeniyle Mayıs ayında aile arasında yapılan nikah ile evlenerek Malatya’ya yerleştiler.

Yeni evli Semanur, eşinin görevde olması nedeniyle Kızıltepe de eşinin ailesi ile yaşamaya başladı. Yaşanan acı olaydan birkaç gün önce ehliyet sınavı için gittiği memleketi Malatya’da eşinin şehit haberini alan Yeni gelin Semanur bir anda dünyası başına yıkıldı. Bir gün önce eşiyle telefonda görüşen Semanur acı haberi alır almaz Kızıltepe ilçesine gelerek eşinin cenaze törenine ve defnine katıldı. Bitkin bir durumda olan acılı Semanur, sürekli ‘ona nasıl kıydınız’ diye sayıkladığı duyurdu.


Anahtar Kelimeler: Depremde ailesini kaybetti şimdi şehit