Depremzedeler için toplantı düzenledi

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Fatih Cıdıroğlu başkanlığında hayırseverler, sivil toplum kuruluşları, iş adamları ve kanat önderleri ile toplantı düzenlendi.

Gündem 12.02.2023 16:58:00 0
Depremzedeler için toplantı düzenledi

Toplantıda;  Kahramanmaraş- Pazarcık olan depremden etkilenerek ilçemize gelen depremzede vatandaşlarımız için yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Türkiye’den ve İlçemizden deprem bölgelerine giden yardımların yoğunluğu sebebiyle ilçemizden şimdilik yardım gönderimlerinin durdurulduğuna dikkat çekildi. İsraf yaşanmaması adına gelecek yardımlar otogar alanındaki İlçe Afet Koordinasyon Merkezi Yardım Çadırı depolarında toplanmaya devam edecek ve buradan İhtiyaç halinde afet bölgelerine tekrardan gönderimi sağlanacak.

Fakat öncelikli olarak Deprem bölgelerinden İlçemize gelen depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik değerlendirilecek. Depremzede vatandaşlarımız için nakdi yardımda bulunmak isteyen hayırsever vatandaşlarımız ise Belediye ve Kaymakamlık sosyal medya hesaplarından duyurulan Kızıltepe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı’nın Ziraatbank hesabına şartlı bağışta bulanabileceklerdir. Ayrıca hayırsever vatandaşlarımız depremzede vatandaşlarımıza ulaştırmak istedikleri yardım çekilerini (giyim, gıda, eşya vb.) Kızıltepe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına iletebileceklerdir.

İlçemizde yer alan birçok otelin kapılarını depremzedelerimize açtığını belirten Cıdıroğlu, “Otellerde depremzedelerimize verilen yemekler Kaymakamlık ve Belediyemiz bütçesinden karşılanıyor. Depremden bu yana İlçemiz sınırlarında çeşitli adreslere yerleşen bir çok depremzede vatandaşa gıda, barınma, giyim vb. yardımlarda bulunduk, bununla birlikte depremzedelerimizin kurumlarımıza iletmiş olduğu çeşitli ihtiyaçları mevcut. Amaç hiçbir vatandaşımızı mağdur etmemek bunun için çalışıyoruz. Bugün birlik günü ve kötü günleri hep birlikte aşacağız. Başta Kızıltepe halkı olmak üzere yardımda bulunan herkese teşekkür ederim” dedi.


Anahtar Kelimeler: Depremzedeler toplantı düzenledi