Depremzedeler yararına Bir Kira Bir Yuva’ kampanyası

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlar için İzmir Büyükşehir Belediyesi Halk TV’de ‘Bir Kira Bir Yuva Özel’ programı düzenledi.

22.02.2023 23:39:00 0
Depremzedeler yararına Bir Kira Bir Yuva’ kampanyası

 Kampanyada bağışçılar ile ihtiyaç sahibi depremzedeler birbirleri ile aracısız buluşuyor ve Türkiye bu zorlu günlerden dayanışma ruhu ile geçti.

Kampanyanın ilk dakikalarında kampanya için ayrılan telefonlar kilitlendi dakikada 11 bini aşkın arama yapıldı. Kampanya başladıktan sadece iki saat sonra program moderatörlerinden İsmail Küçükkaya saat 22.00 itibariyle yapılan desteğin 174 milyon 334 bin lirayı geçtiğini açıkladı.

Depremzedelere kira desteğinde bulunmak isteyenler birkirabiryuva.org sitesinden, çadır ya da konteyner desteğinde bulunmak isteyenler ise umuthareketi.izmir.bel.tr sitesinden bağış yapıyor. Ayrıca 444 40 35 numarası da aranarak bağış yapıldı.

Program açılışında “Ne ağlarsın” şarkısını Cem Adrian seslendirdi. Çok sayıda gazeteci, sanatçı, siyasetçi ve dünyanın farklı ülkelerinden belediye başkanlarının destek verdiği kampanya ile bağışçılar ile ihtiyaç sahibi depremzedeler birbirleriyle doğrudan buluştu.Dayanışmaya katılanlar arasında depremde kızı Aydın Eylem Şafak’ı kaybeden sanatçı Orhan Aydın da bulundu.


Anahtar Kelimeler: Depremzedeler yararına kampanyası