Derik'te Gap Şelalesi ziyaretçi akınına uğradı

Derik İlçesinden 4 kilometre mesafede bulunan,Türkiye’nin ‘223’üncü tabiat Parkı’ilan edilen Gap Şelalesi ziyaretçi akınına uğradı

28.04.2024 11:57:00 0
Derik

Derik'te Gap Şelalesi ziyaretçi akınına uğradı 
Derik İlçesinden 4 kilometre mesafede bulunan,Türkiye’nin ‘223’üncü tabiat Parkı’ilan edilen Gap Şelalesi ziyaretçi akınına uğradı  Derik İlçesinin Cevizpınar Mahallesine bağlı, ilçe merkezinden 4 kilometre mesafedeki Gap şelalesi aşırı sağanak yağıştan dolayı şelalenin iki  defa aralıksız akması, Şanlıurfa,Batman ve Mardin illerinden gelen  ziyaretçilerin akınına uğramasına, fotoğraf çektirilerek anılaştırılması dikkat çekti.
Şanlıurfa İlinin Suruç İlçesi’nden geldiğini belirten Gündüzalp,”Gap Şelalesine geldik,çok güzel tavsiye ederiz herkese,herkesin görmesini isteriz,çok güzel bir yer,yani gezilecek,eğlenecek çok güzel,doğası çok güzeldir”dedi.
ŞanlıUrfa İlinin Suruç İlçesinden geldiğini belirten Yağmur Gündüzalp,”Burası gerçekten çok güzel, gezilecek çok güzel yerler var,şelale çok hoş gerçekten serinletiyor insanı, fotoğraf çekilecek bir yer”dedi.
Gap Şelalesi kafe işletmecisi A. Kadir Rollans,”Gap Şelalesi sosyal alan Derik halkı için güzel bir yerdir,günde en azından 200-300 kişi geliyor Urfa’dan,Diyarbakır’dan Viranşehir’den,Mardin’den tüm ilçelerimizden geliyorlar buraya,tüm halkımızı bekliyoruz,buraya gelenleri şimdiden teşekkür ediyoruz”dedi.
Gap Şelalesine ailece geldiklerini belirten Jehat Güçlü,”Biz Mardin’den Deik Gap Şelalesine gelmişiz,çok güzel herkesi bekliyoruz.”dedi.
İlçe vatandaşlarından Yılmaz Çekmez,”Gap Şelalemiz Mayıs ayına girmemize rağmen,çok güzel akıyor,çevre illerden ve ilçelerden gelenleri görüyorsunuz gelip burayı ziyaret ediyor,Gap taki bahçeler sulaması için gayet iyidir,Şelalemiz çok kalabalık,Urfa’dan,Mardin’den,Kızıltepe’den Diarbakır’dan bir çok arkadaş burayı ziyarete geliyor ve Derik’in tanıtımına iyi bir katkısunduğuna inanıyorum”dedi.
Rukiye Perinçek,”Kızıltepe İlçesinden farklı bir şekilde  gurup olarak geldik,herkesin gelip burayı görmesi gereken bir yer,çok güzel bi,r yer tevsiye ediyorum,çok kalabalık,çok güzel  ve gerçekten sık sık ziyaret edilmesi gereken bir yerdir.”dedi.
Dıjvar Çeviren,”Gap Şelalemiz çok güzel akıyor,bütün illerdeki insanlalrı buraya bekliyoruz,nerdeyse Mayıs ayına giriyoruz şelalemiz hala akıyor herkesi buraya davet ediyoruz,çok güzel bir yer”dedi.                                                        Emrullah KARAKAŞ-Yurthaber-Deriksesi--DERİK