Derik'te iki aile arasındaki gerginlik, barışla sonuçlandı

Mardin'in Derik ilçesinde iki aile arasında yaşanan gerginlik husumete dönüşmeden barışla sonuçlandı.

Gündem 15.08.2021 16:53:00 0
Derik

Derik’te Kırsal Ilıca (Germik) Mahallesi’nde yerleşik olan Ruto Aşiretine mensup akraba olan Karataş ile Kömürcü aileleri barış yemeğinde bir araya gelerek gerginliğin husumete dönüşmesinin önüne geçti.

Akraba iki aile arasında yaşanan gerginliğin ortadan kaldırılması için kanaat önderlerinin girişimleri sonuç vermesi üzerine iki ailenin büyükleri ve fertleri bir araya getirildi.

Ilıca Mahallesi’nde gerçekleştirilen ailelerin barış merasimine Derik Kaymakamı Hicabi Aytemur ile AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, Derik İlçe Başkanı Süleyman Karahan Mazıdağı İlçe Başkanı Zeki Yetiştiren ile yörenin ileri gelen kanaat önderleri ile ilim adamları katıldı.

Kur’an tilavetinin okunmasıyla başlayan barış merasimine katılan misafirlerin yaptığı konuşmaların ardından akraba olan Karataş Ailesi’nin ileri geleni Piro karataş ile Kömürcü Ailesi’nin ileri geleni Abbas Kömürcü, bir araya getirilerek tokalaşıp gerginliği sonlandırıp husumetin önüne geçtiler.


 
Her iki ailenin arasındaki husumetin son bulması için çaba gösteren Osman Öztemel, Şeyhmus Karataş, Eyüp Necimoğlu, Önder Necimoğlu, Şeyhmus Necimoğlu, Taşkın Necimoğlu’na teşekkür eden Ilıca Mahalle Muhtarı Esat Karataş, husumetin tatlıya bağlanmış olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Muhtar Karakaş, Bölgenin kanayan yaraları olan husumetlerin ve kan davalarının artık yaşanmaması gerektiğini, gerçekleşen barışın aralarında husumet olan diğer aileler için de bir örnek teşkil etmesi gerektiğini belirterek, barış merasiminde hazır bulunan, barışta katkısı olan herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Duaların okunduğu barış yemeğinde, husumetlerin bir daha yaşanmaması dileğinde bulunuldu.