Derik’te satranç turnuvası düzenlendi

Mardin’in Derik ilçesinde Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk anısına satranç turnuvası düzenlendi.

Gündem 7.11.2023 10:00:00 0
Derik’te satranç turnuvası düzenlendi

Derik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonunda düzenlenen turnuva 3 kategoride yapıldı.

Her sene Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk anısına düzenlenen ve geleneksel hale gelen satranç turnuvasının bu sene 5.cisi düzenlendi.

Yoğun bir katılım olduğu turnuvaya 123 sporcu kayıt yaptı. 3 kategoride dereceye giren ilk on sporcuya ödül olarak Derik Belediyesince çeşitli ödüller sporculara takdim edildi.

 

İki gün süren turnuvaya Derik Kaymakamı da turnuva alanını ziyaret ederek sporcularla sohbet edip, yetkililerden bilgi aldı.

Derik’te çok güzel bir turnuva gerçekleştirdiklerini aktaran Türkiye Satranç Federasyonu Mardin Satranç İl Temsilcisi Cengiz Yalçın, başta Derik kaymakamımıza ve katılım sağlayan herkese teşekkür ederek şunları söyledi:

“Derik Kaymakamımız turnuvayı ziyaret ederek tüm sporcularımız başarı dileklerinde bulundu. Ayrıca Satranç ilçe temsilcimiz Hasan Kaya ile yaptığı sohbette Derik te milli takım sporcusu istediğini ifade ederek bu konuda desteklerinin tam olacağını belirttiler. Bizde kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Her sene Derik’te Satranç turnuvası düzenledikleri için mutlu olduklarını ifade eden Yalçın, “Derik te olmaktan ve her sene şehit kaymakamımızı anmaktan mutluluk duyuyoruz.  Biz Şehit kaymakamımız adına uluslararası bir turnuva ile tüm dünyadan sporcuların katılabileceği bir organizasyon planı içindeyiz. Bu organizasyonda herkesin destek vermesini isteriz ve memnun oluruz. Derik’te satranç alanlarının açılması ve öğrencilerin burada satranç eğitimi almaları konusunda daha iyi hale gelmesi için çaba içerisindeyiz. Temennimiz satranç seven öğrencilerimizin rahat bir şekilde bu sporu yapmalarını sağlamaktır. Bu turnuvada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.