Destek belediyeden bez çantaların dikimi kızlardan

Kızıltepe Belediyesi 5 bin bez torbayı vatandaşa dağıtacak, dikimini de kız meslek lisesi öğrencileri yapıyor.

Yaşam 10.01.2019 06:51:33 0
Destek belediyeden bez çantaların dikimi kızlardan

SELMAN GÜNEŞ

Türkiye geneli 1 Ocak itibariyle naylon poşetlere getirilen yasağın ardından Kızıltepe Belediyesi kolları sıvadı. Belediyenin desteğiyle Kız Meslek Lisesi öğrencileri 5 bin adet bez çanta dikecek. Belediye bu çantaları vatandaşa ücretsiz dağıtacak. Ayrıca proje sayesinde bez torbaları diken kız öğrenciler de para kazanacak.

Bez çantaları dikiyorlar, seri üretimine geçtiler. Bu görüntüler bir fabrikadan değil, Kızıltepe Mesleki ve Teknik Kız Anadolu Lisesinden. Kızıltepe Belediyesi, Türkiye genelinde yürürlüğe giren plastik poşet kullanımının azaltılmasına yönelik çalışmalara katkıda bulunmak için pazar çantaları diktirmeye başladı.

Üstelik belediye, bu çantaları Kızıltepe Mesleki ve Teknik Kız Anadolu Lisesi dikiş nakış bölümü öğrencilerine diktirdi. Kız öğrenciler bu proje sayesinde para da kazanacak. Kızlar ilk etapta bu çantalardan 5 bin adet dikecek. Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Mehmet Yüzer, imalatı yerinde inceleyip hazırlanan çantalardan bazılarını esnafa dağıttı./resimler/2019-1/10/0653568906314.jpg

 

Pazar çantası tanıtım programına katılan Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Mehmet Yüzer, çantalar yapılırken öğrencilerle sohbet edip yapılışı hakkında bilgi aldılar. 1 Ocaktan itibaren plastik poşet kullanımının azaltılmasına yönelik yapılan çalışmalara belediye olarak bizler katkıda bulunmak istedik diyen Yüzer, ?Vatandaşlarımıza plastik poşetlerin yerini alabilecek bez çanta yapmaya başladık. Mesleki ve Teknik Kız Anadolu Lisesi öğrencilerimizin hem tecrübe kazanmaları hem de ufak da olsa harçlık kazanmaları için, bu işi kız meslek lisesi öğrencilerimizin yapmasını uygun gördük. İlk olarak 5 bin tane pazar çantası dikiliyor. Dikimi tamamlanan pazar çantalarımızdan esnaf ve vatandaşlarımıza dağıtımını gerçekleştirdik.? açıklamasını yaptı.

Pazar çantalarını diğer sosyal sorumluluk projeleri içinde kullanacağını belirten Yüzer, bunun gibi farklı çalışmalar yapılacağını vurguladı.

Okulun öğretmeni Selma Uçkan atölyede 20 öğrencisinin çanta diktiğini söyledi. Öğrencilerde çantaların seri üretimlerini yapıp belediyeye teslim edeceklerini belirtti.