DEVA Partisi Mardin´deki ilk kongresini Mazıdağı´nda yaptı

DEVA Partisi ilçelerde gerçekleştireceği 1. Olağan Kongresinin ilkini Mazıdağı´nda gerçekleştirdi. Kongrede Kurucu İlçe Başkanı Zeynel Abidin Aydın yeniden başkan seçildi.

Politika 19.09.2020 23:47:49 0
DEVA Partisi Mardin´deki ilk kongresini Mazıdağı´nda yaptı

Demokrasi ve Atılım (DEVA )Partisi Mazıdağı 1. Olağan Genel kongresi yapıldı. İlçe Başkanlığına Zeynel Abidin Aydın seçildi. Kongreyi değerlendiren İl Başkanı Mesut Aydoğan, Aydın´ı tebrik eder ek kongrenin halka ve partiye  hayırlı olması temennisinde bulundu.

Partililere seslenen Mesut Aydoğan, ?Değerli il yönetimimiz, ilçe başkanımız ve ilçe yönetim kurulu temsilcilerimiz, sizleri sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. DEVA Partisi olarak ilk ilçe kongremiz olması münasebetiyle heyecan ve mutluluk yaşadığımızı belirtmek istiyorum.? dedi.

Aydoğan şunları söyledi:

?Biz bir siyasi hareket olarak adlandırdığımız DEVA Partisini Türkiye´nin ekonomik, siyasal, kültürel ve ahlaki ve bir çok alanda o kadar kötü yönetildiği bir dönemde ve hatta yönetilemediği bir dönemde bütün bu sorunları çözme iradesini ortaya koyan sayın genel başkanımızın açmış olduğu yolda bu amaçlar doğrultusunda ve  bunlara sonuna kadar inanarak yola çıkmış insanlarız. Allah bu hayırlı yolda bizleri halkımıza mahcup etmesin inşallah.?

?Elitlerin, seçkinlerin değil halkın bağrından kopup geldik?

DEVA Partisinin halkın içinden kopup gelen bir yapılanmaya sahip olduğunu belirten Aydoğan, ?Elitlerin, seçkinlerin ve zenginlerin değil, halkın bağrından kopan insanların oluşturduğu bir harekettir. DEVA Partisi. Türkiye´nin bütün sorunlarını yaşamış kesimlerin oluşturduğu bir siyasal hareket olması anlamında bu harekete daha da önem atfetmektedir.? diye konuştu.

Parti binasında karşılaştığı yaşlı bir kadın ile aralarında geçen diyaloğu anlatan Aydoğan, ?Beni duygulandıran bir olay cereyan etti. Yaşlı bir teyzemiz torunuyla bize ulaşarak şunu söyledi: ?Evimizi inşaata başladık bitiremiyoruz. Dertlerimiz ve sıkıntılarımız çok. Sahipsiz kaldık ne olur bu ülkedeki sorunlara çare olun.? dedi. Bu bir tevafuktur. Bu bir rastlantı değildir. Bunlar bize mesajdır. Çıktığımız bu yolda insanların bize ve partimize yüklemiş olduğu anlamın ne derece büyük olduğu bir kez daha göstermiştir bize. Bu tür mesajlar inancımızı perçinlemektedir.? şeklinde konuştu.

Kongrenin ardından Başkan Aydoğan partililerle birlikte ilçeyi gezdi. Vatandaşlarla sohbet eden Aydoğan, vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Aydoğan vatandaşlara kırmızı karanfil dağıtarak Mazıdağı´ndaki programını sonlandırdı.