DEVA Partili İbrahim Kılıç: Mardin 81 il içerisinde eğitim başarısı sırası açısından 76 sırada

DEVA partisi Mardin il Başkanlığı Eğitim Politikaları Başkanı  İbrahim Kılıç, Mardin'de sürekli değişen milli eğitim müdürlerine ilişkin konuştu.

Eğitim 30.12.2021 09:37:00 0
DEVA Partili İbrahim Kılıç: Mardin 81 il içerisinde eğitim başarısı sırası açısından 76 sırada

Kılıç, "Sürekli değişen milli eğitim müdürlerinin il ve ilçenin  eğitim kalitesine herhangi bir katkı yapmadıkları , 81 il içerisinde eğitim başarısı sırası açısından 76 sırada yer alan Mardinimiz de açıkça ortadadır."
Mardin'deki eğitimin durumunu ele alan Kılıç, "Mardin ili eğitim açısından içeriden nasıl görünüyor tam olarak bilmiyoruz ama dışarıdan baktığınız zaman çok da parlak olmayan bir sisteme sahip , hatta buna tam olarak bir sistemsizlik de diyebiliriz." açıklamasını yaptı. 

  Kılıç sözlerini şöyle süesürdü: "Son birkaç yıl içerisinde sürekli değişen İl Milli Eğitim ve  Kızıltepe ilçe Milli Eğitim Müdürleri liyakat çerçevesinde mi yoksa siyasi talepler çerçevesinde mi değişiyor anlamakta çok güçlük çekiyoruz. Sürekli değişen milli eğitim müdürlerinin il ve ilçenin  eğitim kalitesine herhangi bir katkı yapmadıkları , 81 il içerisinde eğitim başarısı sırası açısından 76 sırada yer alan Mardinimiz de açıkça ortadadır. İllerin eğitim  puanları hesaplanırken, okul öncesi eğitimde net okullaşma oranı, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi yerleştirmeye esas puan ortalaması, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) puan ortalaması, fakülte ve yüksekokul mezunlarının oranı, kamunun eğitim hizmetlerinden memnuniyet oranı gibi 5 gösterge incelenir. Eğitim gibi önemli bir konunun en başında bulunacak kişinin  donanım ve vizyon açısından dünyanın yeniliklerini  bilmesi , eğitimin ihtiyaç ve gereçlerine sahip olması gerekir.  Yıllar bir yana bir kaç ay görev yapıp  değiştirilen eğitim  müdürlerinin , eğitime katkı sunacak projeleri varsa bile bunları hayata geçirmek için gerekli zamanı da bulamamaktadir .Tabii bu sorun sadece Mardin için değil tüm ülkede geçerli bir sorun. Mevcut iktidarın 18 yılda en çok bakan değiştirdiği  alan malesef  Milli Eğitim bakanlığı olmuştur. Ak parti döneminde 18 yılda 8 Milli Eğitim bakanı değişmiştir . Dolayısıyla ilimiz de yılda bir tane il müdürünün değişmesi de bizi çok şaşırtmamalıdır.
Biz DEVA Partisi kadroları olarak ; eğitimin önemine çok inanıyoruz. "Eğitimde feda edilecek tek bir fert  yoktur " şiarıyla eğitim programlarımızı hazırladık. Eğitim de liyakati tamamen esas alıyoruz.  Dolayısıyla Deva partisi iktidarında atanacak idareciler vizyon sahibi , donanımlı ve hedeflerini gerçekleştirebilecek süreye sahip eğitimciler  olacaklardır. (  Eğitim Politikaları Başkanımız Prof. Mustafa Ergen 'i takip edebilirsiniz )  Tüm illerimiz kendi arasında bir eğitim yarışı verecektir. Bunun sonucunda uzun süredir eğitimin tüm paydaşları ile hazırladığımız ve ileride açıklayacağımız 90 ve 360 günlük eğitim eylem planımız da belirttiğimiz tüm hususları yerine getireceğimizi taahhüt ediyoruz."