DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen: Yeşilli’de kentsel dönüşümün büyük bir eziyete dönüştüğünü görüyoruz

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Başkanı Mehmet Emin Ekmen, Mardin’in Yeşilli ilçesindeki ‘Kentsel Dönüşüm’ sorunu ile ilgili konuştu.

Politika 31.01.2022 23:36:00 0
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen: Yeşilli’de kentsel dönüşümün büyük bir eziyete dönüştüğünü görüyoruz

Ekmen, “Yeşilli’de kentsel dönüşümün büyük bir eziyete dönüştüğünü görüyoruz.” dedi.


DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Başkanı Mehmet Emin Ekmen, bazı temaslarda bulunmak için Mardin’e geldi. İl Başkanı Mesut Aydoğan ve partililerle birlikte Kızıltepe ve Yeşilli ilçelerini gezen Ekmen, ardından basın mensuplarıyla Artuklu’da buluştu. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Ekmen, Yeşilli ilçesindeki Kentsel Dönüşüm’ sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu.


“Böyle bir kentsel dönüşüm olmaz”


Vatandaşın kentsel dönüşüm konusunda mağdur edildiğini vurgulayan Ekmen, “Yeşilli ‘de kentsel dönüşümün büyük bir eziyete dönüştüğünü görüyoruz. kentsel dönüşüm demek insanların refah seviyesinin, yaşam kalitesinin artırılması demek. Ama siz bir guruba eziyet ederek onların refah seviyesini, yaşam standardını artıramazsınız. Büyük bir itiraz var. İnsanlar kendilerini İsrail’de zulme maruz kalan Filistinliler gibi tanımlıyorlar. ‘Ayrı bir devletiz, burada zulme maruz kalıyoruz’ diyorlar. Ankara’ya gidiyorlar Ankara’da arkalarında bir heyet polis ekibi bunlara kriminal bir muamele yapıyorlar. Bakan geliyor Mardin’e girmemeleri için Kabala’da yol kesiliyor. Böyle bir kentsel dönüşüm olmaz. Bir kentsel dönüşüm ekonomik bir rant sağlamadan oradaki insanların hayat standartlarını yukarı çekmesi beklenir. Oysa bugün gördük insanlar müşteki ve aslında tescilli olarak kabul edilen birçok bina yerle yeksan edilmiş ve iş makinaları dalmış.” dedi.

Mardin Organize Sanayi Bölgesi’nde sanayicilerin de sorunlarını dinleyen Ekmen, “Üreticilerimiz, sanayicilerimiz artan elektrik fiyatlarından, Nusaybin Kapısının işlevsizleştirilmesinden, Irak Kürdistan Bölgesel yönetimiyle yaşanana gerilimin oradaki ticaret hacmindeki daralmadan müştekiler. Oysa biz her zaman diyoruz; dış politika dostluk esastır. Mal ve insan dolaşımı esastır. Niçin Nusaybin Kıpısı kapatılıyor da Hatay Kapısı açık. Oysa Hatay Kapısında şiddet iç savaşın boyutu çok daha yüksek. Defalarca kes patlamalar oldu. Nusaybin’de bir kaç roket vakası dışında bilinen bir dış saldırı yok. O zaman Nusaybin Kapısı işlevsizleştiriyoruz.” diye konuştu.