DEVA Partisi Mardin İl Başkan Yardımcısı Ensari hayatını kaybetti

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Mardin İl Başkan Yardımcısı Yener Ensari, hayatını kaybetti. Ensari, uzun bir süredir Covid-19 tedavisi görüyordu.

Politika 16.06.2021 09:48:00 0
DEVA Partisi Mardin İl Başkan Yardımcısı Ensari hayatını kaybetti

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Mardin İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yener Ensari, hayatını kaybetti. Ensari, uzun bir süredir Covid-19 tedavisi görüyordu. Ensari ayrıca partisinin  il seçim işleri başkanıydı.

Mehmet Yener Ensari Kimdir?

 

1967 Mardin Artuklu doğumludur. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Mardin'de tamamladı. Lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Harita Mühendislinde tamamladı. Yüksek Lisans Eğitimlerini Okan Üniversitesi Gayri Menkul Değerleme ve Ahmet Yesevi Üniversitesi Yerel Yönetimler dallarında tamamladı. 2002-2011 yılları arasında AK Parti'de aktif olarak ve 2014-2019 yılları arasında Saadet Partisi Artuklu İlçe Belediye Meclis Üyesi olarak siyasette yer aldı. Mardin Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyesi, Harita Mühendisleri Odası İl Temsilci yardımcılığı, MÜSİAD Mardin eski üyesi, Mardin Ensari Yardımlaşma Derneği Başkan yardımcısı, Mardin Turizm Yaşatma Derneği üyesi ve Mardin Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Derneği üyesidir. Aktif olarak kendi inşaat ve harita şirketinde Yüksek Harita Mühendisi ve üst düzey yöneticidir. İyi düzeyde Arapça ve Almanca ve orta düzeyde İngilizce bilmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.