Dicle Elektrik´ten Kızıltepe Belediyesine cevap: İzinsiz kazı yapmadık

Dicle Elektrik, Kızıltepe Belediyesi tarafından yapılan "DEDAŞ´ın ´İzinsiz Kazı´ Çalışmasına İlişkin Belediyemizin Duyurusu" başlıklı açıklamaya karşılık bir açıklama yaptı: "Yasa ve yönetmeliklere uygun hareket ediyoruz. Şirketimiz herhangi bir yerde izi

Gündem 11.09.2019 17:40:32 0
Dicle Elektrik´ten Kızıltepe Belediyesine cevap: İzinsiz kazı yapmadık

Dicle Elektrik, Kızıltepe Belediyesi tarafından yapılan "DEDAŞ´ın ´İzinsiz Kazı´ Çalışmasına İlişkin Belediyemizin Duyurusu" başlıklı açıklamaya karşılık bir açıklama yaptı: "Yasa ve yönetmeliklere uygun hareket ediyoruz. Şirketimiz herhangi bir yerde izinsiz kazı yapmamaktadır" denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: ?Dicle Elektrik, enerji kalitesini artırmak için dağıtım bölgesindeki kentlerde iletim hatlarını yeraltına alırken, bununla birlikte kayıt dışı tüketimi önleyebilmek için alçak gerilim sayaç otomasyon panoları (ASOP) kuruyor. Ancak, milli ekonomiye ciddi biçimde zarar veren kayıt dışı elektrik kullanmakta ısrarcı olan kesimler, sık sık bu panolara saldırarak ya yakıyor ya da kırıp tahrip ediyorlar. Son dönemde bölgedeki bazı ilçe belediyeleri de adeta bu saldırıları desteklercesine değişik gerekçeler öne sürerek Dicle Elektrik tarafından yapılmakta olan yatırımları engellemeye başladı. Silopi´de gerçekleştirilen engellemeyi mahkeme kararıyla aşan Dicle Elektrik yatırımlarına bu kez Mardin´in Kızıltepe ilçe belediyesi engel çıkardı. Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. olarak mevcut yasa ve yönetmeliklere uygun hareket ediyoruz. Şirketimiz bu sebeple de herhangi bir yerde izinsiz kazı yapmamaktadır. Kamuoyunu yanıltıcı iddialar nedeniyle ?Geçici Altyapı Tesisi Açma Ruhsatı´nı saygıdeğer Kızıltepe halkıyla paylaşıyoruz.?