Dicle Elektrik Mardin’de kesintisiz elektrik için çalışıyor

HABER MERKEZİ

Gündem 26.02.2024 12:30:00 0
Dicle Elektrik Mardin’de kesintisiz elektrik için çalışıyor

Dicle Elektrik, kaliteli, kesintisiz ve kayıpsız elektrik dağıtımı vizyonuyla kalite ve müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, bu doğrultuda Mardin’de, 2023 yılı boyunca 1.529 kilometrelik orta gerilim ve 704 kilometrelik alçak gerilim hatları üzerinde önemli bakım ve onarım işlemlerini başarıyla tamamladı.


Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan altı ilde kaliteli, kesintisiz ve kayıpsız enerji dağıtımı vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Dicle Elektrik, Mardin’deki trafo, iletim hattı, trafo binası, pano ve aydınlatma direklerindeki arıza önleyici bakım ve onarım çalışmaları hakkında bilgi verdi. Mardin’de abonelerin elektrik kesintilerinden minimum düzeyde etkilemeleri amacıyla bakım ve onarım çalışmalarını gece saatlerinde gerçekleştiren dağıtım şirketi, 2023 yılı boyunca 1.529 kilometrelik orta gerilim ve 704 kilometrelik alçak gerilim hatları üzerindeki bakım ve onarım çalışmalarını tamamladı. Ayrıca, 1.187 trafo postası ve 284 trafo binasının yanı sıra 5.567 adet pano üzerinde bakım ve onarım çalışması yapan şirket, termal kameralar kullanılarak potansiyel arızalar erken aşamada tespit edilip giderdi.


Daha aydınlık ve modern bir görünüme kavuştu


Mardin İl Müdürlüğü ekiplerinin aydınlatma şebekeleri üzerinde yürüttüğü bakım ve onarım faaliyetleri sonucunda, 23.173 adet aydınlatma armatürü yenilendi veya bakımdan geçirildi. Bu çalışmalarla birlikte, tarihi ve kültürel zenginliğiyle ön plana çıkan Mardin, daha aydınlık ve modern bir görünüme kavuşarak, gece siluetiyle de göz kamaştırıcı bir atmosfere büründü.


 

Gerek duyulan yerlerde şebeke yenileniyor
 

Önleyici bakım ve onarım çalışmalarını il merkezinin yanı sıra ilçe ve kırsal kesimlerde de gerçekleştirdiklerini bildiren Dicle Elektrik Mardin İl Müdürü Halil Homan, “Arıza sebebiyet verebilme olasılığı olan şebeke unsurlarının tamamını bu çalışmalarımız sırasında tespit edebiliyoruz. Bakım ve onarım çalışmalarımızı gerçekleştirirken gerekli görülen yerlerde ömrünü tamamlamış şebekeleri yatırımlarımızla yeniliyoruz. İl genelinde çalışmalarımız sürüyor. Güvenli, sürdürülebilir ve kaliteli enerji sağlamak adına bakım ve onarım çalışmalarımızda her yıl çıtayı biraz daha yukarıya çıkarıyoruz.” dedi