Dicle Elektrik, Mardin’de tarımsal elektrik kredisini anlattı

Dicle Elektrik, Sıfır faizli tarımsal elektrik kredisiyle ilgili çiftçileri bilgilendirmeye devam eden Dicle Elektrik, ziraat odaları ve çiftçi temsilcileriyle bir araya gelmeye devam ediyor.

Gündem 15.10.2022 08:51:00 0
Dicle Elektrik, Mardin’de tarımsal elektrik kredisini anlattı

Dicle Elektrik Mardin İl Müdürü Halil Homan ildeki ziraat odaları başkanlarıyla bir araya gelerek sıfır faizli 5 yıl vadeli tarımsal elektrik kredisinin kapsamıyla ilgili bilgi verdi.

Dicle Elektrik sıfır faizli 5 yıl vadeli tarımsal elektrik kredisiyle ilgili hizmet bölgesinde tarımsal kesimlere yönelik bilgilendirme kampanyasını sürdürüyor.

Dicle Elektrik Mardin İl Müdürlüğü’nü ziyaret eden Kızıltepe, Derik, Nusaybin, Artuklu, Mazıdağı, Midyat ve Dargeçit ilçelerinin ziraat odalarının başkanlarıyla bir araya gelen İl Müdürü Halil Homan, tarımsal sulama elektrik desteğinden Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kaydı bulunan çiftçiler ile sulama birliklerinin faydalanabileceğini söyledi. Homan, Şirket olarak anaparadan da indirim yapılacağını belirterek, 5 yıl vadeli 10 milyon liraya kadar sıfır faizli verilen kredi imkânından tüm çiftçilerin faydalanması gerektiğini ifade etti.

İl Müdürü Homan: “Çiftçilerimiz bu fırsatı kaçırmasın”

İl Müdürü Halil Homan şunları söyledi: “Ziraat odaları başkanlarımızla bir araya gelerek odalarına kayıtlı çiftçilere kampanyayı anlatmaları için verimli bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdik. Başkanlarımız kampanyayı çok olumlu karşıladı. Çiftçilerimizin de bu fırsattan faydalanacağını düşünüyorum. Dicle Elektrik Tarımsal Sulama İletişim Merkezi, İlçe Yöneticilikleri ve Müşteri Memnuniyeti merkezlerinden Tarımsal Elektrik Borcu Kapatma Bildirim Formu alarak herhangi bir Ziraat Bankası şubesine başvurmaları yeterli oluyor. Geçmiş borçlar için sıfır faizli 5 yıl vadeli kredi imkanı sağlanırken, cari borçlar için de yine hasat döneminde ödenebilen 1 yıl vadeli sıfır faizli kredi kullanmaları mümkün.”

ÇKS kaydı ve abonelik gerekli

Edinilen bilgiye göre, geçmiş dönem borçları için kullanılacak sıfır faizli krediler, 5 yıl vadeli olup her yıl hasat döneminde bir taksit şeklinde geri ödenebilecek. Ayrıca gecikme bedeli alınmayacak ve borçlarda ana para üzerinden de indirim yapılacak. Cari elektrik borcu içinse 1 yıl vadeli kredi kullanılabilecek ve hasat sonunda geri ödenebilecek. Bu imkandan yararlanmak isteyen çiftçilerin Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kaydının bulunması ve tarımsal sulama abonesi olması gibi şartları taşıyan çiftçiler öncelikle Dicle Elektrik Tarımsal Sulama İletişim Merkezi, ilçe yöneticilikleri ve Müşteri Memnuniyeti Merkezlerine giderek, “Tarımsal Elektrik Borcu Kapatma Bildirim Formu” aldıktan sonra kredi için Ziraat Bankası’na başvurabilecek.