Dicle Elektrik’ten Nusaybin açıklaması

Mardin’in Nusaybin ilçesinde ekonomik ömrünü tamamlamış, can ve mal güvenliği açışından tehlike arz eden şebekenin yenilenmesi çalışmaları devam ediyor.

Gündem 13.12.2023 20:22:00 0
Dicle Elektrik’ten Nusaybin açıklaması

Mardin’in Nusaybin ilçesinde ekonomik ömrünü tamamlamış, can ve mal güvenliği açışından tehlike arz eden şebekenin yenilenmesi ve kayıt dışı kullanımın önüne geçilmesi amacıyla Dicle Elektrik Dağıtım tarafından başlatılan toplam 180 milyon lira tutarındaki yatırımlar, vatandaşların mukavemeti, saldırılar ve malzemelere verilen zararlar nedeniyle durma noktasına geldi.

Site sakinleri yeraltı hattının bağlanmasına izin vermiyor

Ekonomik ömrünü tamamlamış, tehlike arz eden şebekeleri tamamen yenilemek için saha çalışmalarına devam eden ekipler Nusaybin ilçesinde tehdit hakaret ve saldırılara maruz kaldı. Çalışmalar kapsamında Kışla Mahallesi’nde havai hattı söken ekipler, bir sitede yeraltı hattını devreye almak istedi. Site sakinlerinin engeliyle karşılaşan ekipler çalışmayı durdurmak zorunda kaldı. Yapılan yatırımlar ile kesintisiz ve kaliteli elektriğe kavuşacak olan mahallede vatandaşların mukavemeti yenilenme çalışmalarını destekleyen taraflarca tepkiyle karşılandı.

Engelleme olmazsa bir saatte enerji verilir

Dicle Elektik Dağıtım tarafında yapılan açıklamada söz konusu sitenin kapısına kadar elektrik şebekesinin olduğu, söz konusu sitede kayıt dışı kullanım oranının %84 olduğu belirtildi. Yeni şebekeye bağlanması durumunda kayıt dışı kullanım önleneceğinden dolayı bazı site sakinlerinin yeni şebeke bağlantısını yapmak istemediklerinin belirtildiği açıklamada, site sakinlerini yeni şebeke bağlantısı yapmak istemeleri durumunda 1 saat içerisinde elektriklerinin bağlanarak enerji verilebileceği kaydedildi.

Çalışanlara ağza alınmayacak küfürler edip saldırdı

Özellikle milli ekonomiye ciddi zarar veren kayıt dışı kullanıma karşı teknolojik yatırımlarını sürdüren Dicle Elektrik, kayıt dışı kullanımda ısrarcı olan kesimler tarafından engelleniyor. Yenituran Mahallesi’nde devam eden yatırım çalışması kapsamında çalışmalarını yürüten ekipler, ismi öğrenilemeyen şahıs tarafından saldırıya uğradı. Çalışma yapan ekiplere hakaret ve küfür eden şahıs Dicle elektrik saha ekibi çalışanına yumrukla saldırdı. Nusaybin Devlet Hastanesi’nde tedavi edilen çalışan 3 gün iş görmezlik raporu aldı.

Yatırımların sürdürülebilirliği için vatandaşın iş birliğini önemli

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Dicle Elektrik yetkilileri saldırılar ve engellemelerin devam etmesi durumunda hizmette aksamaların kaçınılmaz olacağı belirtildi. Kayıt dışı kullanıma karşı olan abonelerine alt yapı yatırımları ile kayıpsız ve kaliteli enerji sağlamayı hedeflediklerini belirten yetkililer, engellemeler ve saldırıların diğer abonelerin de sağlıklı enerji almasını olumsuz etkilediğini belirtti.

Çalışmaların hızla tamamlanması için diyalog çağrısını yineleyen yetkililer kısa zaman içinde yatırımları tamamlayarak daha kaliteli bir elektrik sağlamak istediklerini yineledi. Yetkililer ayrıca yatırımların sürdürülebilir olması için vatandaşın iş birliğini önemsediklerinin de altını çizdi.