DİKA´dan 30 girişimciye sertifika

DİKA ile KOSGEB arasında imzalanan protokol çerçevesinde gerçekleştirilen ?Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi´nde başarılı olan 30 kursiyere sertifika verildi.

29.08.2018 14:15:50 0
DİKA´dan 30 girişimciye sertifika

Mardin´de Dicle Kalkınma Ajansı´nın (DİKA) ana hizmet binasında 30 kişilik katılımcıya verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi (UGE) dört gün sürdü. Eğitimin sonunda DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ tarafından katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

DİKA Genel Sekreteri Altındağ, Avrupa´daki girişimci yaşının 23-25 bandında seyrettiğini, ülkemizde ise girişimcilik yaşı ortalamasının 35 olduğunu belirterek, bunu 30´un altına çekmeyi hedeflediklerini söyledi.

Altındağ, ?Amacımız bölgemizde gençlerin yenilikçi fikirlerini destekleyip başarılı bir şekilde iş kurmaları için iş planı yapmalarını sağlamaktır. Genç girişimcilerin kâr amacı ile kurdukları işyerlerinde para kazanırken, ekonomiye canlılık katmalarını istiyoruz. Ajans olarak bundan sonrada genç girişimcileri desteklemeye devam edeceğiz.? dedi.

Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılar, ?KOSGEB´in Girişimcilik Destek Programı? kapsamında yer alan yeni girişimci desteğinden faydalanabilecekler. KOSGEB´e başvuran girişimcilere 50 bin TL geri ödemesiz (Hibe) ve 100 bin TL geri ödemeli (Kredi) olmak üzere toplam 150 bin TL´ye kadar mali destek sağlanıyor.


Anahtar Kelimeler: DİKA girişimciye sertifika