Dikmen Sosyal Yaşam Evi´nin açılışı gerçekleştirildi

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından Kızıltepe´ye bağlı Dikmen (Heşeri) Mahallesi´nde yapılan Sosyal Yaşam Evi´nin açılışı Eş Başkanı Ahmet Türk´ün de katıldığı bir törenle gerçekleştirildi.

6.06.2016 13:20:49 0
Dikmen Sosyal Yaşam Evi´nin açılışı gerçekleştirildi

Mardin Büyükşehir Belediyesi, mahallelerin toplantı ve taziye gibi ihtiyaçlarını karşılamak için başlattığı ?Her Mahalleye Bir Sosyal Yaşam Evi? kampanyası çerçevesinde Kızıltepe´nin Dikmen Mahallesi´nde yaptırdığı Sosyal Yaşam Evi´nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı İsmail Asi , Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Baran İlhan, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, HDP, DBP il ve ilçe örgütleri yöneticileri ile çok sayıda mahalle sakini katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, 2015 yılı içinde 39 Sosyal Yaşam Evi´ni tamamladıklarını ve bir çok mahallede de taziye evlerinin bitimine yardımda bulunduklarını belirterek, 2016 yılında ise 50 tane Sosyal Yaşam Evi´ni inşa etmeyi hedeflediklerini söyledi.

 

Mardin´in Büyükşehir statüsüne kavuşmasından sonra hizmet alanında yaşanılan eksikleri gidermek için yoğun bir çaba içinde bulunduklarını dile getiren Türk, belediye olarak dar bir zamanda MARSU´yu kurduklarını ve bir çok daire başkanlıklarını kurarak kurumsallaşmayı bitirdiklerini söyledi. Türk,  geçen yıllarda bozuk olan mahalle yollarının onarımının tamamlandığını ve bir çok mahalleye yeni yollar yapıldığını, bu yıl içinde programa dahil ettikleri bir çok mahalle yolunun 3-4 ay içinde tamamlanacağını kaydetti. Türk, mahallelerde bulunan tüm mezarlıkların çevre düzenlemesini yapacaklarını ve bu konuda mahallelerden de destek istediklerini belirtti.

 

´MARSU´ya 15 Milyon TL para aktardık´

MARSU´nun daha çok hizmet yapması için koşulları zorladıklarını ifade eden Türk, şehirde yüzde 80 kaçak su kullanımı olmasından kaynaklı MARSU´nun altyapı hizmetlerinde eksiklik yaşadığını aktardı. Büyükşehir Belediyesi olarak halka hizmet konusunda bir eksikliğin yaşanmaması için MARSU´ya 15 Milyon TL aktardıklarını söyleyen Türk, yurttaşlardan kaçak su kullanımdan kaçınmasını ve su aboneliği yapması konusunda duyarlılık istedi.

 

´Kanalizasyon eksikliklerini gidermek için yeni alternatifler üzerinde çalışıyoruz´

Şehrin birçok caddesinde parke taşı döşeme çalışmasının devam ettiğini belirten Türk, ? Kanalizasyonda yetersizlik olduğunu gördük. Kanalizasyon çalışmaları için başka alternatifler düşünüyoruz. Avrupa ve Amerika´da kanalizasyon hatları şehir merkezlerinden geçmiyor. 20-30 evi bir yapıp orada ambar yaparak kanalizasyon oluşturuyorlar. Mahallenin temiz olması ve kötü kokudan arınması için bu alternatifin daha sağlıklı bir yaşam oluşturacağını düşünüyoruz? şeklinde konuştu.

 

Hizmet noktasında parti ve belediye olarak ortaklaştıklarını vurgulayan Türk, ? Siyasetimizde belediye, parti ve halk birlikte hizmeti götürür. Eksikliklerimizi yardımlaşarak, birbirimize destek vererek ortadan kaldırabiliriz. Halkımızın istek ve beklentilerin ne olduğunu, hizmetteki sıkıntıları eksiklikleri biliyoruz ama şunu bilin ki elimizden gelen her şeyi fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz? diye konuştu.

 

´Bin 500 insana iş imkanı sağlıadık´

Büyükşehir Belediyesi olarak Mardin´de bin 500 insana iş imkanı sağladıklarını dile getiren Türk, bunun yeterli olmadığını daha çok istihdam alanı oluşturmak istediklerini ancak imkanların buna elvermediğini kaydetti.

 

Dikmen´de 2 adet Sosyal Yaşam Evi yapmayı planladıklarını söyleyen Türk, konuşmasına şöyle devam etti: ?Yer sıkıntısı yaşadığımız için bir tanesini yaptık. Yer bulma engelini aşarsak Dikmen´e bir tane daha Sosyal Yaşam Evi daha yapmayı düşünüyoruz. Bir Sosyal Yaşam Evi Dikmen halkı için yeterli olmayacağını biliyoruz. Taziyelerimiz kalabalık olduğu için bu yıl içerisinde yapılacak Sosyal Yaşam Evlerini daha da geniş olacak.?

 

Türk, konuşmasının ardında Sosyal Yaşam Evi´nde incelemelerde bulunarak, mahalle sakinlerinin taleplerini dinledi.