Diyarbakır'da emekliler meclisi toplandı

Diyarbakır emekliler meclis 'Emeklilerin dünü, Bugünü ve yarını' adlı konferans düzenledi.

Spor 9.11.2023 09:49:00 0
Diyarbakır

Diyarbakır'da 'Emeklilerin dünü, Bugünü ve yarını' adlı konferans düzenlendi. Toplantıda, emeklilerin örgütlenmesi ve sorunları konusunda görüşler beyan edildi.  


Diyarbakır Ticaret ve sanayi Odasında düzenlenen konferansa Emekliler Türkiye Meclisi kurucu üyesi ve sözcüsü Ali Ersin Gür, Diyarbakır Emekliler Meclisi üyeleri, siyasi parti temsilcileri, basın temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferansta konuşan Ali Ersin Gür, emekliler için oluşturulan sendikaların ve bazı STK'ların emeklileri temsil etmediğini söyleyerek, emekliler meclisinin kuruluşu hakkında bilgiler aktardı.


Gür "Her örgütlülük bir ihtiyaçtan doğar. Biz Emekliler Türkiye meclisini başlatmadan önce şunu gördük. Ekonomisinden siyasetine, kültüründen toplumsal yaşamına kadar küresel bazlı bir krizin yaşandığını gördük. Bize göre bu kriz temsili demokrasinin kriziydi. Bazı örgütlenmeler ve sendikalar emeklileri temsil etmediği için bizlerde bu meclisi kurma gereği duyduk. Kurduğumuz mecliste delege ve başkanlık sistemi bulunmuyor. Meclisimizde doğrudan herkes söz sahibidir. Meclis içerisinde Ülkücüsünden devrimcisine ve bütün partilerden emekliler yer almaktadır" dedi.
Diyarbakır Emekliler Meclisi adına konuşan Kadri Kızmaz ise şunları söyledi. "Bizde dikey, piramit yapılanma yok. Bizde yatay yapılanma var. Başkan, başkan yardımcısı yok. Herkes yönetimde eşit şekilde, eşit yetkiye sahiptir" dedi.