Diyarbakırspor'a muhteşem 55. yıl kutlaması

HABER MERKEZİ

Spor 25.06.2023 12:19:00 0
Diyarbakırspor

Güneydoğu Spor Yazarları Derneği (GSYD) tarafından düzenlenen organizasyonda Diyarbakırspor tarihine damga vuran unutulmaz futbolcular bir araya gelerek nostaljik görüntüler sundu, gösteri maçıyla futbolseverlere zevkli anlar yaşattı.
Organizasyona katılan emektarlara 55.yıla özel formalar hediye edildi.


24 Haziran 1968 tarihinde kurulan, Doğu ve Güneydoğu'dan Süper Lig'e yükselen ilk takım olan, '4 Büyükler ' olarak adlandırılan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor takımlarını aynı sezonda yenen ilk Anadolu takımı olarak tarihe geçen ve aynı zamanda Türkiye'de ara vermeden üst üste iki lig çıkan ilk takım olan Diyarbakırspor şimdilerde amatör ligde varolma mücadelesi veriyor.

Yaşayan Efsaneler Duygulu Anlar Yaşadı

5 kez Süper Lig'e yükselme ve 11 sezon bu ligde mücadele etme başarısı gösteren Yeşil-Kırmızılı kulübün 55.kuruluş yıldönümü anlamlı bir etkinlikle kutlandı.
Güneydoğu Spor Yazarları Derneği (GSYD) tarafından düzenlenen organizasyonla kulübün tarihine damga vuran futbolcular bir araya geldi. Efsaneler duygu dolu anlar yaşadı.
Seyrantepe Spor Tesisleri'nde düzenlenen etkinlikte kulübün ilk futbolcuları Emin Sevmiş (Hoşhoş Emi ,Emin Kağar (Boğa Emin), Şehmus Kireçci (Buldozer Şehmus) , Ahmet Eren (Herif Ahmet) ile önemli başarıların efsane futbolcuları Kahraman Bozkurt, Vehbi Günay ve Çetin İnsel onur konuğu olarak yer aldı.

Emektarlara Forma Hediye Edildi

Bu isimlerin yanı sıra 2008-2009'da takımı Süper Lig'e çıkaran efsane Başkan Dr.Abdurrahman Yakut, emektar yöneticilerden Mahsun Akbulut ile efsane genel menajer İsmet Yılmaz'a GSYD yönetimi tarafından kulübün 55.yılı anısına yapılan formalar hediye edildi.
Organizasyonu Diyarbakır Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu,
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)  Diyarbakır Bölge Müdürü Serkan Bayhan, Diyarbakır Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Remzi Dayan, Diyarbakırspor'un eski yöneticilerinden Suat Önen gibi isimler de takip etti.

Unutulmaz Yıldızlar Bir Arada Sahada

Diyarbakırspor karması ile Güneydoğu Spor Yazarları Derneği (GSYD) karması arasında yapılan gösteri maçını Diyarbakırspor karması 4-1 kazandı.
Diyarbakırspor'un eski futbolcuları Murat Yiğiter, Şeref Özkan, Mehmet Budakın, Şehmus Ay, Mehmet Altındağ, Sami Mavigöz,  Şener Özdil, Abdülkadir Çelik, Abdullah Temircan, Barış Ataş, Ahmet Kurt, Erhan Ölker, Burhan Eşer, Şehmus Suna,Salih Kartal ve Tarık Aygün gibi isimler forma giydi.
Gösteri maçını Klasman hakemi Lütfullah Aslan yönetti.

Diyarbakırspor'un Misyonuna Dikkat Çekildi

Etkinlikte yapılan konuşmalarda Diyarbekirspor'un bölge için taşıdığı öneme dikkat çekildi.
Güneydoğu Spor Yazarları Derneği (GSYD) Başkanı Mehmet Yılmaz Bay , Diyarbakırspor'un sportif bir kimlikten çok bir misyon olduğuna vurgu yaparak bu tür etkinliklerle kulübün yeniden hak ettiği yere gelmesini amaçladıklarını söyledi.

Yakut'tan BAL Ligi Müjdesi

Diyarbakırspor'u Süper Lig'e taşıyan son başkan Dr. Abdurrahman Yakut, konuşmasında bir müjdeyi paylaştı. Yakut,"Az önce Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyesi Ali Düşmez ile görüştüm. İnşallah Diyarbakırspor, önümüzdeki günlerde BAL Ligi'ne alınacak. Diyarbakırspor'a sahip çıkılması için önümüzdeki günlerde hem federasyon hem bürokrasi nezninde görüşmelerimiz olacak " dedi.
Yakut, anlamlı organizasyon nedeniyle Güneydoğu Spor Yazarları Derneği yönetimini tebrik etti.

Organizasyon Çok Başarılı Geçti

Etkinlik, çiğköfte ikramıyla son buldu.
Organizasyonun hem anlamlı hem de son derece başarılı geçtiğini belirten spor adamları, ortaya konulan emek nedeniyle Güneydoğu Spor Yazarları Derneği (GSYD) Başkanı Mehmet Yılmaz Bay ve Başkan Vekili Veysi Akar ile dernek yöneticilerini kutladı.


Anahtar Kelimeler: Diyarbakırspor' muhteşem . kutlaması