Düğün salonlarında mescitler yetersiz kalıyor

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter, ilçedeki düğün salonlarında bulunana mescitlerin küçük kaldığını ve işletme sahiplerinin alanı biraz daha genişlemesi temennisinde bulundu.

Gündem 2.03.2020 09:15:01 0
Düğün salonlarında mescitler yetersiz kalıyor

MTDF Başkanı Mehmet Şerif Öter´den yapılan yazılı açıklamada, ?Mardin ve Kızıltepe´de faaliyet gösteren düğün salonlarımızın çok kıymetli sahipleri, işletmecileri Kızıltepe ilçemizde onlarca düğün salonu vardır; hepsi maşallah dolu dolu çalışıyor. Allah bereketlerini artırsın inşallah.

Ama bu salonlarımıza yakışmayan büyük bir eksiklik ve kusur var. Bir tanesi hariç farklı bir algıya yol açmasın diye adını yazmıyorum diğer tüm salonların mescitleri çok küçük insanlar namaz kılmaya sırada bekliyor. Bu gün 29 Şubat Cumartesi öğlen vakti bir düğün salonunda davetliydik. Namaz için ayrılan yer 15- 20 kişilik.

Tüm salon sahiplerine rica ile çağrıda bulunuyorum burası dini hassasiyeti yüksek bir memleket biran önce mescit olarak ayrılan yerleri genişletin tüm salonların müsait alanları vardır.2020 yılı Ramazan Bayramına kadar insanlarımız adına yaptığımız çağrı ve ricamızı dikkate almayanlara kırgınlığımızı bildireceğiz. Akabinde farklı toplumsal tepkilerden bulunacağımızı bilinmesini isteriz. İnanıyoruz ki düğün salonu işleten arkadaşlarımız bu hassas talebi dikkate alacaklar ve salonlardaki namaz kuyruğuna son verecekler.? ifadelerine yer verdi.