Ecrin´in ardından 56 gün geçti

Mardin´de 55 gün kaybolan Ecrin Tunç´un bulunması için bastırılan el afişleri cadde cadde, sokak sokak dağıtılıyor.

Gündem 8.08.2015 15:54:55 0
Ecrin´in ardından 56 gün geçti

Mardin´in Midyat ilçesinde Harmanlı köyünde 55 gün önce şeker almak üzere köy bakkalına doğru yola koyulan ve o çıkıştan sonra da bir daha izine rastlanamayarak kayıplara karışan Minik Ecrin´in bulunması için çalışmalar sürüyor.

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak´ın yoğun çaba harcadığı Ecrin Tunç´un bulunması için bastırılan el afişleri cadde cadde, sokak sokak dağıtılıyor.

Mardin´deki yerel gazetelerin de destek verdiği minik Ecrin´i bulma çalışmalarına devam edildiğini aktaran Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, tıpkı yerel gazetelerin üstlendikleri sosyal sorumluluk gibi herkesten benzer gayretler beklediklerini kaydederek, Ecrin´in bulunması için vatandaşlardan da destek beklediklerini söyledi.

Ecrin´in bulunması için tüm imkânların seferber edildiğini hatırlatan Vali Koçak, ?Ecrin´i bulmak için ilk günden başlattığımız çalışmaları hiç aksatmadan, ara vermeden çok yönlü bir şekilde sürdürüyoruz. Sosyal medyada da yayılan arama çalışmalarımıza yerel gazetelerimizin kendi imkân ve sosyal sorumluluk refleksi ile hazırladıkları yüklü miktardaki el afişlerimizin dağıtılmasıyla sürdürüyoruz. Ecrin kızımızın bulunması için herkesten gayret sarf etmesini bekliyoruz, onlardan bu konuda bir kez daha duyarlılık istirham ediyoruz. Yavrumuzu gördükleri yerde biran önce kolluk kuvvetlerine bildirmelerini istiyorum. Ayrıca bir ekip oluşturduk ve o ekibin telefon numaraları, hazırlanan el afişlerimizde de mevcuttur. Ecrin´i gören ya da Ecrin olduğundan şüphelenen her vatandaşımız o numaraları hiç tereddüt etmeden arayabilir. Ecrin için Türkiye´nin neresinden olursa olsun 155 ve 156 nolu telefonlar da aranıp ihbarda bulunulabilir. Biz biran önce kızımızı ailesiyle, sevenleriyle, akrabalarıyla buluşturmak için hiç ara vermeden çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.? diye konuştu.

Annesinin gözü kapıda, kulağı telefonda

Kızının kaybolduğu ilk günden beri ilaç ve serum desteğiyle ayakta durmaya çalışan Nursel Tunç, ?Kızım 55 gündür kayıp ve kendisinden hiç haber alamıyoruz, Adeta yer yarıldı, yerin içine girdi. Tüm Türkiye´den yardım bekliyorum. 55 gündür kızım yanımda yok. Ailece perişan durumdayız. Nerededir, ne yapar, ne yer ne içer bilmiyoruz. Acılarımı sevince döndürecek haberi bekliyorum. Gözlerim kapıda kulağım gelecek hayırlı güzel bir haberde. Allah hiçbir anneyi böyle bir şeyle imtihan etmesin. Herkesi Ecrin´imin bulunması için duyarlı olmaya davet ediyorum.? dedi.

Gazetecilerden duyarlılık çağrısı

Ecrin´in bulunması için sosyal sorumluluk gereği arama çalışmalarına katkıda bulunmak için Ecrin´in fotoğraflarının da içerisinde yer aldığı El afişi bastırarak dağıttıran Mardin Life Gazetesi Yazı İşleri Müdürü A. Kadir Üründü, Ecrin´in kayboluşunun üzerinden 55 gün geçtiğini hatırlatarak, ancak yapılan tüm aramalara rağmen bir bulguya rastlanılmadığını belirtti.

Ateşin düştüğü yeri yaktığına dikkat çeken Üründü, Ecrin´in hayatta olduğu konusunda herkesin hemfikir olduğunu ifade etti.

Üründü sözlerini şöyle sürdürdü; ?Ecrin hayatta ama nerede? Bu noktada tüm imkânlar seferber edildi, basın bu konuda üzerine düşeni yerine getirerek sosyal medya da çok etkin bir şekilde kullanılmaya başlandı. İnşallah bu daire çok yakın bir zamanda daralacak ve Ecrin ailesine kavuşturulacak. Herkesin kendisini ailenin yerine koyup ona göre davranmalarını bekliyoruz. Bu yapıldığı takdirde arama çalışmalarının önemli bir sonuç vereceğini düşünüyorum. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya ve Ecrin ile ilgili bir duyum alındığında bunu ilgili makamlarla paylaşmaya davet ediyorum.?

Ecrin nasıl kaybolmuştu

Mardin´in Midyat ilçesi Harmanlı Köyü´nde 14 Haziran´da bakkala gitmek üzere evden ayrılan 5 yaşındaki Ecrin Tunç´tan bir daha haber alınamamış. Ankara´dan uzman bir ekibin de aralarında bulunduğu 200 kişilik ekip, askeri helikopterlerin desteğiyle bölgede arama çalışmalarına başlamış, ancak bir sonuç alınamamıştı.


Anahtar Kelimeler: Ecrin ardından geçti