Ekonomik krizden sonra hırsızlar da fabrikaları vurdu

Mardin Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ve ekonomik kriz yüzünden kapanan fabrikalar şimdi de hırsızların hedefi haline geldi.

Gündem 24.08.2019 17:40:50 0
Ekonomik krizden sonra hırsızlar da fabrikaları vurdu

Son 2 haftada hırsızlar tarafından 3 fabrikadan binlerce TL tutarında elektrik bakır kablosu çalındı. Fabrika sahipleri hırsızlarla mücadele etmek için gece bekçilerini artırmak zorunda kaldı.

Ekonomik kriz yüzünden kendi un fabrikasının üretimine ara veren Sey Marsan şirketinin sahibi Şehmus Kurtay, Mardin Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ve ekonomik kriz yüzünden üretime ara veren veya kapatmak zorunda kalan fabrikalar şimdi de hırsızların hedefi haline geldiğini söyledi.

Son 2 haftada Mardin Organize Sanayi Bölgesinde kapalı durumda olan 3 fabrikadan binlerce TL değerinde elektrik kablosu çalındığını belirten Kurtay, "Geçen hafta hırsızlar fabrikamdan 8 bin TL değerinde elektrik kablosu çalındı. Ekonomik kriz fabrikalarımızı durdurdu. Bu yetmezmiş gibi şimdi de hırsızlar fabrikalarımıza dadandı. Bir hafta içinde 3 fabrika soyuldu. Ayrıca Organize sanayi bölgesinde bulunan Meslek Yüksekokulunda elektrik kablolarını çaldılar. Tedbir olarak gece bekçilerini artırdık. Ama buda çözüm değildir. Bunun çözümü fabrikaların yeniden üretime başlaması ve işçilerin yeniden iş başı yapması ile mümkündür. Fabrikalarda işçi çalıştığı zaman hırsızlar buraya adımlarını bile atamazlar. Ama maalesef ekonomik kriz Organizede birçok fabrikanın kapanmasına veya üretimin durmasına neden oldu. Bu da hırsızlara yaradı. Fabrikalara dadanmaya başladılar? dedi.