El değdirilmeden ambalajlanan roll ekmek hem israfı önlüyor hem de hijyenik

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde ekmek üreten Saitoğlu Ekmek Fabrikası, panedemi sebebiyle ambalajından dolayı hijyenik olan roll ekmeğin tercih edilmesini tavsiye ediyor. Ayrıca roll ekmek israfın da önüne geçiliyor.

Gündem 20.04.2021 10:08:00 0
El değdirilmeden ambalajlanan roll ekmek hem israfı önlüyor hem de hijyenik

Kızıltepe Yeni Mahalle İbrahim Özmen Sokak’ta bulunan Saitoğlu Ekmek Fabrikası, roll ekmek olarak isimlendirilen küçük yuvarlak ekmekleri üretiyor. Kurumların daha çok tercih ettiği roll ekmek, el değdirmeden makineyle ambalajlandığı için diğer ekmeğe göre daha hijyenik olurken, küçük olduğu için israfın da önüne geçilmiş oluyor.

Talebe göre günde 2 bin roll ekmek ürettiklerini  ifade eden Fırın işletmecisi Mehmet Sait Özçelik,  ekmeğin tanesinin 50 kuruş olduğunu belirtti. 15 senedir fırın sektöründe olduklarını kaydeden Özçelik, “Roll ekmeği fırından çıkartır çıkartmaz  paketleme makinesinde el değdirmeden ambalajlıyoruz.  Haliyle diğer ekmeğe göre daha hijyenik oluyor. Ayrıca ekmek küçük olduğu için az tüketiliyor ve artık kalmadığı için ekmek israfı da olmuyor. Şimdi daha çok kurumlara yapıyoruz. Vatandaşlarımızın da roll ekmekleri tercih etmesini tavsiye ediyoruz” dedi.