Elektrik Eyleminin Ertelenmesi için ortak Çağrı yapıldı

Ziraat Odası, Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri ve bir kısım çiftçi temsilcileri, Kızıltepe'de yarın yapılması planlanan protesto eyleminin sorunun çözümü için ertelenmesi çağrısında bulundu.

Yaşam 21.08.2014 11:01:02 0
Elektrik Eyleminin Ertelenmesi için ortak Çağrı yapıldı

Kızıltepe Ziraat Odası, Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri ve çiftçiler, Kızıltepe’de yarın yapılması planlanan elektrik kesintilerini protesto eyleminin sorunun çözümü için yapılan girişimlerin sekteye uğramaması için ertelenmesi çağrısında bulundu.

STK ve çiftçi temsilcileri mısır sulaması için yaklaşık 20 günlük sürenin çok hayati olduğunu belirtti. Bu sürede yaşanan kesintilerin yaşanmaması veya en asgari düzeye düşürülmesi için Mardin Valisi Mustafa Taskesen, Sivil Toplum Örgütleri ve çiftçilerle yaptığı toplantıda yoğun çalışma içine gireceğini söyledi. Bunu üzerine STK’lar ve Çiftçi temsilcileri, yapılacak eylemin vali Mustafa Taşkesen ve aracı olan iyi niyetli kişilerin zor dudumda kalmaması için yarın yapılması düşünülen eylemin yapılmaması için çağrıda bulundu.

Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Mehmet Şerif Öter,”Şuanda iyi niyetli girişimler devam ediyor. Yapılan eylemlerde elektrik tesislerine, hatlarına veya trafolara yapılan tahribatlar çiftçinin zararına oluyor. Kesintiler daha da uzuyor. Elektrik dağıtım şirketinin eline daha da güçlü bahaneler geçiyor. Şuan Valimiz ve DEDAŞ arasında görüşmeler yapılıyor. En azından bu mısır sulama sezonunu hasarsız geçirmek için yoğun gayret sarf ediliyor. Sorun çözülmemesi halinde toplu halde Ankara’ya giderek çözüm arayacak ve sorunun çözümünü siyasilere atacağız. Sorun çözülmediği takdirde büyük kitlesel eylemler yapacağız. Bu konu çözüme kavuşuncaya kadar takipçisi olacağız.”

Eylem yapılmaması çağrısına destek verenler:

Kızıltepe Ziraat Odası Başkanı Bedirhan Dinler, Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Mehmet Şerif Öter, Ğeleca Bölgesi çiftçi temsilcisi Mahsum Ertaş, Artıtepe Köyü çiftçilerinden Mehmet Sait Demirkaya, Akyüz Köyü çiftçilerinden Rüstem Timur, Alemdar Köyü çiftçilerinden Hüseyin Cengiz.