Elektrik kesilince hastalar ameliyat masasında kaldı

TEDAŞ`ın özelleşmesinden sonra yaşanan elektrik sıkıntısı halkı mağdur etmeye devam ederken Mardin Devlet Hastanesi`nde ameliyat olacak hastalar masada kaldı.

Sağlık 16.08.2014 08:46:13 0
Elektrik kesilince hastalar ameliyat masasında kaldı

Artan elektrik kesintileri halkı mağdur etmeye devam ediyor. Son olarak Mardin Devlet Hastanesi de elektrik kesintisinden nasibini aldı. Sabah saatlerinde kesilen elektrikler hastane hizmetlerinin aksamasına neden oldu.

Ameliyathane önünde bekleyen hasta yakınları, elektriklerin uzun süre gelmediğini ve jeneratörün ameliyathane bölümünde devreye girmediğini ileri sürerek yaşananları İlke Haber Ajansı’na anlattılar.

Oğlu Mehmet Cihat’ın burnundaki sorun nedeniyle sabah 08.30’da ameliyata alındığını Abdulkadir Gümüş, ameliyathane önünde oğlunun çıkmasını beklerken doktorların ameliyatı kesilen elektrik nedeniyle yapamadıklarını söylediklerini belirtti.

Gümüş, “Yaklaşık 2-3 saattir Mardin Devlet Hastanesi’nde elektrikler kesik. Çocuğum sabah saatlerinde ameliyata alınmıştı. Yaklaşık bir saat sonra oğlum ameliyat odasında çıkartıldı ve kesilen elektrik nedeniyle ameliyatın yapılamadığı söylendi. Ameliyat olacak tüm hastalara narkoz verilmesine şuan ameliyatları yapılamıyor. Oğlumun ameliyat gününü önümüzdeki Çarşamba gününe ertelediler. Bu bir skandaldır, biz TEDAŞ’tan şikâyetçiyiz. Biz elektrik paramızı vermemize rağmen maalesef elektrik yüzü görmüyoruz. Artık yetkililer buna bir el atmaları gerekiyor.” diye konuştu.   

İsmini vermek istemeyen bazı hasta yakınları ise “Elektriğin gittiği sırada ameliyathanenin önünde bekliyorduk. Bir anda hastane karanlığa büründü ve ne olduğunu anlayamadık. Doğal olarak telaşa kapıldık. Öğrendik ki elektrikler gitmiş ve hastanenin jeneratörü de ameliyathane bölümünde devreye girmemiş. Allah korusun yakınlarımıza bir şey olmuş olsaydı bunun hesabını kim verecekti?” dediler.

Öte yandan Hastane Başhekimi yerinde olmadığı için konu ile ilgili görüşünü alamadık. (İLKHA)