Elektrik ve Elektronik Mühendisi Ayav, güneş enerjisi sitemini anlattı

Elektrik ve Elektronik Mühendisi Erdinç Ayav, gazeteci İslam Akış’ın Sunduğu‘Gündemin Akışı’ programında programında enerjisi sitemini anlattı.

Gündem 31.08.2021 22:28:00 0
Elektrik ve Elektronik Mühendisi Ayav, güneş enerjisi sitemini anlattı

Elektrik ve Elektronik Mühendisi Erdinç Ayav, geleceğin yenilenebilir enerjide olduğunu söyledi. Ayav, “Güneş enerjisi deyince insanların aklında çok farklı sorular oluşuyor. Bunlardan en basiti gece elektriğimizi nasıl tedarik edeceğiz oluyor. Tabi isminden de anlaşılacağı gibi gece enerji üretilemez. Ancak istenildiği kadar enerji üretilebilen bir sistem. Bu hem ekonomik hem de çevreci bir sistem.” dedi.

Enerji tüketim alışkanlığımızı değiştirmemiz gerektiğini ifade eden Ayav, “Düzenli bir enerji tüketimine geçtiğimiz zaman kaba taslak olarak çizecek olursak 3-4 kwlık bir tesis 4 kişilik bir ailenin enerji giderini karşılayabilecektir. Ve elektrikli malzemelerini gündüz kullanmaları onlar için çok ciddi bir tasarruf sağlayacaktır.” diye konuştu.

Ayav sözlerini şöyle dürdürdü: “Tarımsal sulamayla ilgili Robin Enerji olarak bir proje gerçekleştirdik. Bölgede bir çok defa söylenip ama gerçekleştirilmeyen bir şeyin sonunu getirdik. Sulamanın verimli yapılabilmesi için bazı alışkanlıklarımızı gözden geçirmemiz gerekir. Öncelikle çiftçi sahip olduğu araziyi ne kadar suyla sulayabileceğinin fizibilitesini yapması gerekmektedir. Bunları da profesyonelce yapmalı. Yani ziraat mühendisi arkadaşlarımıza yapmaları gerekir. Ardından bir dalgıç pompa seçimine gidilmesi gerekiyor. Son aşamada güneş enerjisi sistemine geliyoruz.