Elektronik Denetleme Sistemi Toplantısı Yapıldı

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’ın başkalığında Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) toplantısı gerçekleştirildi.

Gündem 20.01.2021 16:04:00 0
Elektronik Denetleme Sistemi Toplantısı Yapıldı

Vali Mahmut Demirtaş’ın talimatları doğrultusunda kentte trafik güvenliği ve düzenini sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından kurulması planlanan Elektronik Denetim Sistemi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Elektronik Denetim Sisteminin yanı sıra ulaşım noktasında hali hazırda devam eden çalışmalar ve yapılması planlanan çalışmalar masaya yatırıldı.

Vali Demirtaş, kentin en işlek yollarında yaşanan kazalar nedeniyle can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi için çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü söyledi.

Elektronik Denetim Sistemiyle birlikte kazaların önemli ölçüde düşürüleceğini belirten Vali Demirtaş, “Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin önemli noktalarında yaşanan trafik yoğunluğunun önüne geçebilmek için çalışmalarımız devam ediyor. 2021 yılı içinde projelendirdiğimiz bazı çalışmalarımıza başlıyoruz. Bir yandan yaşanan trafik yoğunluğu için çözümler üretirken bir yandan yollarda sürücü, yaya yolcuların can güvenliğine yönelik projelerimizi hazırlayarak en kısa sürede hayata geçirmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz.” dedi.

Vali Demirtaş’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Ulaşım Daire Başkanı Ertan Taşdemir, Trafikten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Oktay Kalkan ve ASELSAN yetkilileri katıldı.