"En Başarılı Stand" ödülü Kızıltepe`nin

İstanbul Feshane`de düzenlenen Mardin Tanıtım Günleri`nin en büyük standı açan Kızıltepe Kaymakamlığı Fuarın en Başarılı ve efektif stand ödülüne layık görülerek Kaymakam Ermiş'e birincilik ödülü Plaketi verilirken Halk Oyunları ekibi ile Gazeteci Solhan`

11.02.2015 07:58:51 0

Mardin Valiliği, Mardin Dernekleri federasyonu (MARDİNFED) ve Mardin Eğitim Vakfı (MAREV)`in ortaklaşa olarak düzenlediği ve yüklenici firma Anatolya Organizasyon tarafından tertip edilen Feshane “Mardin Tanıtım Günleri” rekor ziyaretçi sayısıyla, kapanış konuşmaları ve ödül törenleri ile sona erirken Fuara Kızıltepe Kaymakamlığı Standı damgasını vurdu.

Mardin`in tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Feshane etkinliklerinde Kızıltepe Kaymakamlığı tarafından açılan stand fuar boyunca ziyaretçi akınına uğrayarak ziyaretçilerden ve Organizasyondan tam not aldı.

Fuarın en büyük alanlarından birini kullanan Kızıltepe Kaymakamlığı standında Yaklaşık 5 bin kişiye Mırra Kahve, 6 bin kişiye Kızıltepe ovasında yetişen ve dünyanın en kaliteli Kırmızı mercimeğini tanıtmak amacıyla yapılan Mercimek Çorbası ve Mercimek Köfte’nin yanı sıra Çay ikramları, Şark köşesi, Kadın emeğinin değerlendirildiği Kızıltepe Çarşısı, yöresel oyunlar sahneleyen Folklor ekibi ve Temsili şahkulubey kumbeti ile ziyaretçilerin ilgi odağı olan Kızıltepe Standı Organizasyon ekibi tarafından 200’e yakın stant arasında en iyi organize olmuş ve en efektif stand seçilerek birincilik ödülene layık görüldü.

En başarılı stant çalışması kategorisinde belirleyici Juri`nin 4 ayrı alandaki puanlama sistemine göre; en iyi organize edilen, en fazla ziyaretçi çeken, görsellik açısından en fazla ilgi çeken ve folklorik zenginlikleri en iyi teşhir eden stant çalışması alanında puan toplamayı başaran Kızıltepe Kaymakamlığı standı birinciliği elde ederek başarısını perçinledi.

Etkinliğin kapanış programında 1.lik ödülünü, MARDİNFED Başkanı İbrahim Biter ve Yüklenici Firma Yetkilisi`nin elinden alan Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, kendilerine ödülü layık gören tertip komitesine, Kızıltepe halkı adına teşekkür etti.
Ödülü stant görevlilerinin coşku dolu sevinç gösterileri arasında yer alan Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, elde edilen başarının stantta görevli olan her bireyin ortak başarısı ve ekip çalışmasının tezahürü olduğunu ve ödülü onların adına aldığını söyledi.

Kızıltepe Kaymakamlığı standını ziyaret eden misafir ve ziyaretçilere, ilçe hakkında bilgi sunulduğunu belirten Kaymakam Ermiş, ilçeye gelmek isteyenlerin çok yönlü bilgilerle donatıldığını söyledi.

Stant kompleksi çalışmasında; Kızıltepe`nin tarihi taş köprüsü, Ulu Cami, Şahkulubey Kümbeti ve İlçe Çarşısıyla birlikte sosyal ve kültürel zenginliklerden örnekler sunduklarını hatırlatan Kaymakam Ermiş, söz konusu çalışmalarda kendilerine desteklerini esirgemeyen Kızıltepe oda başkanlarına, ilçe Muhtarlarına ve bu başarıda payı olan, katkı sunan tüm ekiplere ve görevlilere teşekkür ettiğini belirterek bu ödülü kendileri adına aldığını söyledi. Kaymakam Ermiş, Ödül töreninde yaptığı teşekkür konuşmasında ayrıca Mardin’in son 10 yılda büyük bir Turizm tanıtım atağına geçtiğini ve üzerindeki tozlardan silkinmeye başladığınıda belirterek herkesi Mardin’i ve ilçelerini görmeye davet etti.

Ödül töreninde ayrıca Fuarı baştan sona takip ederek Haberleştiren ve fotoğraflayan Kızıltepeli Gazeteci Mehmet Halit Solhan’a ve Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibine Fuara sundukları katkıdan dolayı teşekkür plaketi ile ödüllendirdi.