Engelli kıza doğum günü sürprizi

Kızıltepe ilçesinde belden aşağı felç olan ve okula gitme hayalleri kuran 12 yaşındaki Kader'e ilçe kaymakamı sahip çıkarak doğum gününde akülü tekerlekli sandalye'ye kavuşturdu.

Yaşam 21.05.2014 09:17:39 0
Engelli kıza doğum günü sürprizi

Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Eşme köyünde ikamet eden 4 çocuklu Hüseyin Yüce’nin 12 yaşındaki en büyük kızı Kader Yüce’nin okuma hayalleri doğum gününde kendisine yapılan sürpriz kutlama da gerçekleşti. Doğuştan belden aşağı felç olduğu için okula gidemeyen ve okumaya çok azimli hevesli olan kader’in durumunun Özel Rehabilitasyon Merkezi rehber öğretmeni Deniz Fitnat Baysan’ın durumu ilçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’e iletmesi ile isteği yerine geldi.

Kızıltepe Kaymakam’ı Erdoğan Turan Ermiş, kaderin doğum günü münasebetiyle Eşme köyüne sürpriz bir ziyaret gerçekleştirerek Kader’e pastalı bir yaş günü yaptırarak doğum gününde okumak için okula gitmesini sağlayacak akülü tekerlekli sandalye’ye teslim etti. Kendisine armağan edilen akülü tekerlekli sandalye’ye oturup bahçe içinde dolanan Kader’e İlçe kaymakamı Ermiş bir buket çiçek vererek doğum gününü kutladı.

Bir Rehabilitasyon merkezinde özel eğitim danışmanı olan öğretmen  Deniz Fitnat Baysan’ın Kader’in zeki ve okumaya hevesli olduğu fark ederek ilgisiz kalmaması ve durumu Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı ve Kaymakam Ermiş’e iletmesi ile kaderin hayatında yeni bir sayfa açılmış oldu.

Beraberlerinde getirdikleri Yaş pastanın üzerindeki mumları söndürmesi için pastayı tutan ve kendi elleri Kader’e ikram eden Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş burada yaptığı açıklamada:

“Eşme köyünde kader isminde bir kız çocuğumuzun okula gidemediğini öğrendik.  Kızın okula gidememesinin sebebi belden aşağı kısmının tutmaması ve kalıcı bir hastalığından dolayıydı. İki yıl önce aile okula kaydını yaptırmış ancak gidip gelemediği için gönderememişler. Kendisinden daha küçük yaştaki kardeşleri okula gidiyorlar ve okuma yazmayı öğrenmişler kendisi okula gidemediği için ara sıra annesine babasına üzüntüsünü ifade ediyormuş. Tabi bizde hemen devletin imkânlarıyla seferber olduk. Kızımız için önce akülü bir araç aldık. Okulunda hemen bu gün rampasını yaptırıyoruz. Artık kendisi buradan okula gidip gelecek. Çokta akıllı bir çocuğumuz okuma yazmayı da kendisi evde öğrenmiş. Okul öğretmenleri ve müdürüyle görüştük ekstra bir destekle birinci sınıfı telafi edecek ikinci sınıftan başlayacak.” Şeklinde konuştu.

Kendisine hediye edilen Tekellikli sandalyede doğum günü pastasını kesen engelli kız Kader Yüce ise Kaymakam Ermiş’e bu güzel hediyesinden dolayı teşekkür ederek, Doğum gününde Tekerlekli arabaya kavuşmanın sevincini yaşadığını belirterek, “Artık rahat bir şekilde okuluma gideceğim. Okuyup öğretmen olmak istiyorum.” Dedi.

Kaderin babası Hüseyin Yüce’de, “ kızım okula kayıtlıydı ama okula gidemiyordu. Artık kızım rahat bir şekilde okuluna kendi imkânıyla okula gidebilecek çok mutluyuz. Amacımız bir akülü arabaydı. Onu da aldık, Kaymakam beye ve ekibine sonsuz teşekkür ediyorum” ifadelerini belirtti.

Kızının mutluğuna ortak olan Anne Fatma Yüce ise “ Duygularımı anlatacak kelime bulamıyorum. Çok mutluyum. Kaymakamımıza teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Eşme köyünde düzenlenen proğramda ilçe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’e İlçe milli eğitim müdürü İbrahim Bahçıvancı, İlçe Halk sağlığı grup başkanı Dr. Cem Yıldırım ile Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma vakfı görevlileri katıldı.