Enuygun’dan Sevgililer Günü için seyahat rotası içerisinde Mardin de bulunuyor

Seyahat sitesi Enuygun.com, 14 Şubat Sevgililer Günü için seyahat etmeyi düşünenlere rota önerisi paylaştı. Seyahat edilmesi gereken yerlerden bir tanesi de Mardin oldu.

Yaşam 1.02.2023 20:56:00 0
Enuygun’dan Sevgililer Günü için seyahat rotası içerisinde Mardin de bulunuyor

Sırtını Anadolu’ ya yaslayarak yüzünü Mezopotamya ovasına çeviren Mardin, tarih boyunca bir çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Mardin’de günümüze kadar  bir çok manastır, kilise, cami, yer altı şehri ve eski ihtişamını koruyarak gelmiştir.

2022 yılında 3 milyon turist ağırlayan tarihi şehir Seyahat Sitesi Enuygun.com‘un da rota önerisi arasında yerini koruyor. Seyahat sitesi Enuygun.com, 14 Şubat Sevgililer Günü için seyahat etmeyi düşünenlere rota önerisi paylaştı. Seyahat edilmesi gereken yerlerden bir tanesi de Mardin oldu.

“Güneydoğu Anadolu’da Mardin romantik bir 14 Şubat vadediyor”

Türkiye sınırları içerisindeki en popüler balayı rotalarından Mardin’de Sevgililer Günü de keyifli. Mardin otelleri arasından birini seçerek, şehrin eşsiz ambiyansının tadını çıkarma imkanı bulunuyor. Mardin’de 550 TL’ye özel bir taş otelde konaklanabiliyor.

Birçok medeniyete beşiklik yapan Mardin’de, Sümer, Akat, Hitit, Asur, Pers, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ilişkin tarihi izler yer almaktadır. Mardin’ in Osmanlıların eline geçmesi ise Mısır Seferini düzenleyen Yavuz Sultan Selim döneminde gerçekleşmiştir.

Bir dağın tepesinde kurulmuş olan Mardin, evleriyle de kesinlikle nam salmıştır. Altın renginde olan ve bir yamaç üzerine sırayla yükselen evleri ile gelen misafirlerine büyüleyici bir görüntü sunmaktadır.