Ermiş Ezidilere bakım temizlik paketi dağıttı

Kızıltepe Kaymakamlığı Ezidilere Kişisel bakım temizlik paketi yardımında bulundu.

Yaşam 26.09.2014 08:56:22 0
Ermiş Ezidilere bakım temizlik paketi dağıttı

Irak Kürdistan bölgesindeki Şengal’dan IŞİD saldırıları nedeniyle kaçarak Türkiye’ye sığınan ve Kızıltepe belediyesi tarafından ilçede bulunan Halk evlerine yerleştirilen Ezidilere Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş tarafından kişisel bakım ve temizlik paketi yardımı yapıldı.

Irak Şam İslam Devleti`nin (IŞİD) saldırılarından kaçan ve Kızıltepe Belediyesi tarafından Mezopotamya, Bahçelievler ve Turgut Özal mahallerindeki halk evlerine yerleştirilen 600 Ezidiyi Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, beraberinde Mardin İl Halk Sağlığı Müdürü Nurettin Özdener, Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkeziden (İMPR) 5 kişilik heyet ve bazı yetkililer ile ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinleyip kendileri ile sohbet ettiler. Kaymakam Ermiş ve beraberindekiler daha sonra Ezidilere kişisel bakım temizlik paketi dağıttılar.

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş yaptığı açıklamada, “ilçemizde 600 civarında Ezidi belediyeye ait  3 halk evinde şu an misafir ediliyor. Her halk evinde yaklaşık 200’er kişi kalıyor. Geçenlerde de kendilerini ziyaret edip bazı ihtiyaçlarını tespit etmiştik. Klima, televizyon, halıfleks gibi eşyalar ve kıyafet, ayakabı desteğinde bulunmuştuk. Bu sefer de aileler için temizlik paketi yardımında bulunduk. Bir de hasta olanlara sakat arabası.

Yanımızda Halk sağlığı müdürümüz var, doktorumuz var, birleşmiş milletlerden gelen yetkili arkadaşlar var. Yaklaşık olarak 250 adte temizlik paketi dağıttık. Sağ olsun belediye görevlileri burada gerçekten özveri ile çalışıyorlar. Günde buraların en az iki defa yıkandığını gördük. Yani hijyen olarak temizlik olarak güzel bir ortamları var. Ben belediye yetkililerine ve başkanına da çok teşekkür ediyorum. Bu kişisel bakım malzemelerini dağıttık yani tırnak makasından tutun ıslak mendiline kadar, diş fırçasından diş macununa, iç çamaşırana kadar kişisel bakım ile ilgili malzemeler var.” Şeklinde konuştu.